TOK FERJA: Politiet har sluppet bilder fra et overvåkingskamera, som viser at de to var om bord på ferja mellom Dover og Calais. Foto: Politiet
TOK FERJA: Politiet har sluppet bilder fra et overvåkingskamera, som viser at de to var om bord på ferja mellom Dover og Calais. Foto: PolitietVis mer

Den savnede britiske skoleeleven Megan (15) er lokalisert i Frankrike

Mattelæreren hun stakk av med er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå bekrefter fransk politi overfor nyhetsbyrået AFP at Megan Stammers, den 15-årige skoleeleven fra England som skal ha stukket av med mattelæreren sin, er lokalisert i Frankrike.

Politiet i Sussex i England bekrefter også at Stammers og læreren Jeremy Forest (30) ble sporet opp i Bordeaux i Frankrike. Megan er i god behold og blir tatt hånd om av helsepersonell, mens mattelærer Forest er pågrepet, siktet for barnebortføring.

De to ble funnet leiende hånd i hånd, i et shoppingområde i byen.

Lykkelig Politiet har hatt en mistanke om at de to reiste til Frankrike, etter at de ble observert og fanget av overvåkingskameraer på ferja mellom Dover og Calais.

Ifølge BBC bekrefter Sussex-politiet at fransk presses dekning av saken var en direkte årsak til at paret ble sporet opp.

- Takk for alt, alle sammen. Jeg er lykkelig og lettet, skriver Megans stefar Martin Stammers på Twitter.

Forsvant Ifølge AFP har politiet mottatt sju telefoner med tips om hvor 15-åringen befant seg, etter at faren sto fram i BBC-programmet «Crimewatch».

Megan Stammers forvant sammen med sin mattelærer den 21. september. Det ble slått alarm etter at verken hun eller læreren møtte på skolen den dagen.

Foreldrene har innstendig bedt henne om å melde seg. I en uttalelse sa Megans mor:
 
- Meg, kjære, jeg er ødelagt og jeg bryr meg ikke om hvorfor du har gjort det, jeg vil bare vite om du har det bra. Si ifra om du er trygg, ring meg, send meg en melding eller en privat melding på Facebook. Jeg må vite at du har det bra, elskling.

Sendte sms Politiet har bekreftet at de to tok Dover-Calais-ferja.

- De forlot Storbritannia etter å ha kjørt på ferja med Jeremys svarte Ford Fiesta. Det var forventet at de ville returnere søndag 23. september på kvelden, men både ferja og passasjerlista ble sjekket uten at de var om bord, har politiinspektør Jason Tingley uttalt.

Britisk politi har samarbeidet med den britiske ambassaden i Frankrike, franske myndigheter og den britiske grenseposten.

- Vi vet at en tekstmelding har blitt sendt til en av hennes beste venner hvor det står at hun har kommet seg til Frankrike og har det bra, har Tingley sagt til Sky News.

FORSVUNNET: Vennene til Megan har laget en Facebook-side der de etterlyser 15-åringen, som forsvant fra sitt hjem forrige torsdag. Politiet bekrefter at hun har oppholdt seg i Frankrike sammen med mattelæreren sin, som hun angivelig skal ha et kjærlighetsforhold til. Foto: Find Megan Stammers/Facebook
FORSVUNNET: Vennene til Megan har laget en Facebook-side der de etterlyser 15-åringen, som forsvant fra sitt hjem forrige torsdag. Politiet bekrefter at hun har oppholdt seg i Frankrike sammen med mattelæreren sin, som hun angivelig skal ha et kjærlighetsforhold til. Foto: Find Megan Stammers/Facebook Vis mer