Den savnede graves nå fram

To personer tatt av ras i Kvassdalen ved Vikafjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Personen som var savnet skal nå være lokalisert:

- Han graves nå fram, forteller redningsleder Middelthon til Dagbladet

- Han skal ha hodet over snøen, og han puster, det er alt jeg vet på nåværende tidspunkt, forteller redningslederen til Dagbladet.

Steinar Vinge, som jobber på hotellet i Myrkdalen, forteller til Bergensavisen at to menn, som kom ble tatt av snøskredet, nå skal være i god behold.

— Den ene har en kneskade, den andre en ansiktsskade. Men det går bra med begge to, sier han til avisa.

To tatt av snøras Et snøras har gått ved Kvassdalen ved Vikafjellet like før klokken tolv i formiddag. Det melder Bergens Tidende.

En person er savnet, og en er kommet til rette forteller hovedredningsentralen for Sør-Norge, til Dagbladet.

- Et Sea-King redningshelikopter fra Florø er på vei til stedet, og et ambulansehelikopter er på vei fra Bergen med en hunde-ekvippasje, forteller redningsleder Middelthon, til Dagbladet.

Det skal være stor rasfare i området mellom Myrkdalen og Vikafjellet, som er et attraktivt turområde for skigåere.

- Vi fikk melding om raset klokka 11.50, og har sendt ut to patruljer. De har en halvtime å kjøre før de er framme ved rasstedet. Det var to personer som ble tatt av raset. Den ene er kommet seg fri og driver nå å leter etter den andre. En tredje person observerte hva som hadde skjedd, og meldte ifra til oss, sier lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor til Dagbladet.

Hytteområde Det er mange hytter i dette området, men at lensmannen kan foreløpig ikke bekrefte at det var skigåere som ble tatt av raset.

Redningsmannskaper skal ha fått kontakt med en av mennene som ble tatt. Kameraten hans skal være savnet. Begge skal ha skredsøkere på seg.


Dagbladet følger saken.