Den savnede jenta (2) sett på bussen mot København

Sammen med faren, som er siktet for drap.

SAVNET: En to år gammel jente er savnet etter at hennes 17 år gamle mor ble funnet død i går. Politiet sier i ettermiddag at toåringen har tatt bussen mot København sammen med en mann.
Foto: Politiet
SAVNET: En to år gammel jente er savnet etter at hennes 17 år gamle mor ble funnet død i går. Politiet sier i ettermiddag at toåringen har tatt bussen mot København sammen med en mann. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRAN/OSLO (Dagbladet): Den to år gamle jenta som er savnet etter at hennes 17 år gamle mor ble funnet død, er observert på bussen mot København.

Toåringens far er etterlyst, siktet for forsettlig drap på 17-åringen.

Sist i Gøteborg Politiet i Vestoppland politidistrikt skriver i en pressemelding i ettermiddag at den savnede toåringen tok toget fra Grua til Oslo onsdag morgen, sammen med en voksen mann, som politiet sier de «er sikre på» at er den siktede faren.

De to er videre observert på en buss til København.

 - Vi vet at de to minst var med bussen til Gøteborg, men de kan ha vært med helt til endeholdeplassen i København, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i pressemeldingen.

Togstasjonen på Grua ligger mellom fem og ti minutters gange fra huset hvor 17-åringen ble funnet død.
 
Fra Afghanistan Den drepte kvinnen kommer fra Afghanistan og kom til Norge mars.

- Familien flyttet inn for omtrent et år siden. Vi hadde ikke så mye kontakt på grunn av språkproblemer, men det virket som en helt normal familie. Vi har aldri opplevd noen problemer eller bråk, sier en nær nabo, som ikke ønsker å få navnet sitt i avisa.

Han legger til at området vanligvis er stille og rolig.

- Man får jo litt sjokk, sier han.

Kom trolig sammen Ifølge politiet kan mye tyde på at 17-åringen og barnefaren reiste fra Afghanistan sammen, men at de seinere skilte lag.

- Kvinnen kom til Norge sammen med sin mor og datter, vi har ingen informasjon om hvordan barnefaren har kommet seg til Norge, sier politimester Linn Hilde Fosso.
 
Den avdøde 17-åringen bodde på et asylmottak i Lyngdal, og var på besøk hos slektninger i huset hvor hun ble drept. Hun ankom Grua tirsdag. Naboer forteller til Dagbladet at de har sett den savnede toåringen et par ganger, men ikke ofte.

FUNNET DØD: Det var i dette huset på Grua at 17-åringen ble funnet død i går ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FUNNET DØD: Det var i dette huset på Grua at 17-åringen ble funnet død i går ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Det var ingen andre til stede da drapet fant sted i går. Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 12.29, og noen timer seinere ble det slått full riksalarm.

Preget Mottaksleder Mirko Rados ved Lyng EM sa til Dagbladet tidligere i dag at ungdommene ved mottaket er preget av det som har skjedd, og at de nå prioriterer å snakke med de som trenger ekstra støtte.

- Dette er det verste som kan skje på et mottak. Det er helt forferdelig, sier Rados.
 
Det var informasjon fra avhør og tekniske undersøkelser som gjorde at politiet i går kveld valgte å formelt sikte barnefaren for drap.

- Vi må anta at det er barnefaren som har tatt barnet ut av landet. Men han er foreløpig kun siktet for drap, ikke bortføring, sier Fosso.
 

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte i går huset hvor kvinnen ble funnet, og det var blant annet på bakgrunn av disse undersøkelsene at politiet i går kveld valgte å formelt sikte en mann for drap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte i går huset hvor kvinnen ble funnet, og det var blant annet på bakgrunn av disse undersøkelsene at politiet i går kveld valgte å formelt sikte en mann for drap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer