FISKEREN FREMDELES IKKE FUNNET: Det er dårlig vær i området og letemannskapene har tatt en pause for øyeblikket. Søkene fortsetter senere i dag. Arkivfoto: SCANPIX
FISKEREN FREMDELES IKKE FUNNET: Det er dårlig vær i området og letemannskapene har tatt en pause for øyeblikket. Søkene fortsetter senere i dag. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

Den savnede sjarken er funnet

«Marina» oppdaget på 80 meters dyp vest for Andøya i Vesterålen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Kystverket fant i natt den savnede sjarken Marina på 80 meters dyp vest for Andøya i Vesterålen.

Den savnede fiskeren er fortsatt ikke funnet.

- Båten som Kystverket disponerer, MS Beta, tok med seg en miniubåt til stedet som vi fikk påvist i går, og gjorde der et funn av sjarken klokken 3.50 natt til onsdag, sier operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Det var i dag tidlig dårlig vær i området, noe som hindret det videre arbeidet.

- Den savnede fiskeren er fortsatt ikke funnet. Dårlig vær førte blant annet til at en vaier til undervannskameraet ble slitt av, og mannskapene tar derfor en pause til det blir lysere og de får hvilt seg, før de fortsetter, sier Hansen.

Politiet har holdt igjen den russiske lastebåten Mekhanik Tjulenev mens saken etterforskes.

I går ettermiddag sa politiet at det er funnet riper i skroget på den russiske båten, men det var da for tidlig å si om ripene hadde sammenheng med et eventuelt sammenstøt med sjarken, eller om de stammer fra en tidligere hendelse.

Både den russiske kapteinen og rederiet NSC Arkhangelsk benekter at båten kan ha kollidert med den norske fiskebåten.

(NTB)