GROV VOLD: Uroligheten i Den sentralafrikanske republikk har kostet mange menneskeliv. Foto: MARCO LONGARI/ AFP/ NTB Scanpix
GROV VOLD: Uroligheten i Den sentralafrikanske republikk har kostet mange menneskeliv. Foto: MARCO LONGARI/ AFP/ NTB ScanpixVis mer

Den sentralafrikanske republikk forbyr SMS

Den sentralafrikanske republikk forbyr tekstmeldinger. Slike meldinger kan utgjøre en sikkerhetstrussel, ifølge telemyndighetene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bruk av SMS fra enhver mobiltelefon er ikke mulig fra mandag 2. juni og fram til videre beskjed blir gitt», skrev telemyndighetene i et brev til landets teleoperatører mandag.

Alle som forsøke å sende tekstmeldinger, får svaret «SMS er forbudt». Årsaken er at tekstmeldinger utgjør en sikkerhetstrussel, ifølge myndighetene.

I mars kuppet den muslimskdominerte opprørsgruppen Seleka makten fra regjeringen, noe som førte til en drastisk forverring av forholdet mellom det muslimske mindretallet og det kristne flertallet.

Siden mars har det blitt meldt om flere sammenstøt mellom Seleka og kristne militsgrupper.

Forrige uke ble to personer drept og flere såret da det ble avfyrt skudd for å spre ungdommer som demonstrerte i gatene i hovedstaden i Bangui.

(NTB)