Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den siktede 64-åringen ber om løslatelse

- Vi håper og tror han vil bli løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne fremstilles nå for fire nye uker i varetektsfengsling. Politiadvokat Cecilie Gulnes ber om brev, medie- og besøksforbud, samt full isolasjon. 

Den siktedes forsvarere, Kirsten Sigmond og Heidi Ysen, ber om at møtet skal gå for åpne dører. De mener politiets beviser mot 64-åringen ikke holder mål, og vil be om løslatelse. 

Retten valgte likevel å la fengslingsmøtet forgå bak lukkede dører, og påpekte at etterforskningen fortsatt er i en innledende fase, mener det er en konkret fare for at etterforskningen vil skades dersom deler av etterforskningen blir offentlig kjent. 

Politiet mener at det kan være personer som vet noe i saken som kanskje skal vitne senere i saken.  

- Vi håper og regner med at han vil bli løslatt. Jeg håper tingretten nå har mot og ryggrad til å ta den rette beslutningen, sier forsvarer Heidi Ysen, rett før rettsmøtet.

Forsvarerne mener politiet ikke har klart å bevise at Vestby- mannen er knyttet til drapet og politiets sak mot ham er svekket.

Obduksjonsrapport Politiet vil etter dagens fengslingmøte gi en oppdatering til pressen, hvor det blant annet er varslet at de vil si noe om obduksjonsrapporten som var klar denne uken. 

Begge de to siktede nekter straffskyld, og det har vært knyttet store forventninger til at den endelige obduksjonsrapporten skulle si noe om hvordan 16-åringen døde. 

Rapporten kan imidlertid ikke gi klare svar om dødsårsaken, åsted eller på hvilket tidspunkt Sigrid døde, meldte TV2 i går kveld. 64-åringen og den 37 år gamle medsiktede har sittet fengslet siden de ble pågrepet ved 64-åringens verksted på Kolbotn i Akershus den 3 september.

Ifølge VG skal politiet ha funnet blodspor fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i en campingvogn den 37 år gamle drapssiktede disponerte og hadde i et lagerlokale på Bryn i Oslo. Politiet har ikke ønsket å kommentere dette.

Konkrete tips Det var helt konkrete tips i Sigrid-saken som gjorde at politiet valgte å aksjonere mot mennene.

BER OM ÅPNE DØRER: Den siktedes forsvarer, Heidi Ysen (tll venstre) ber om at fengslingsmøtet skal gå for åpne dører. Her sammen med politiadvokat Cecilie Gulnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BER OM ÅPNE DØRER: Den siktedes forsvarer, Heidi Ysen (tll venstre) ber om at fengslingsmøtet skal gå for åpne dører. Her sammen med politiadvokat Cecilie Gulnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Rett etter at de var pågrepet slapp politiet ut en spesialtrent hund som da fant Sigrid død i et skogholt like ved verkstedet. 

Liket var pakket inn i plast og lå på et sted hvor få mennesker ferdes. Anne Karine Sigmond, 64-åringens advokat, synes politiet praktiserer en omvendt strategi i sin etterforskning av saken.

- Det er en form for omvendt bevisbyrde i denne saken. Min klient skal hele tida sannsynliggjøre hvor han har vært og hva han har gjort i perioden. Det skal være omvendt, sier hun.

- Det er vanskelig å dokumentere hver eneste time i sitt liv i en periode på fem uker. Når han ikke klarer å gjøre det, bruker politiet det mot ham, er følelsen jeg sitter igjen med. Det er feil standpunkt, det er politiet som har bevisbyrden, sier Sigmond.

Det har nå gått to måneder siden Sigrid forsvant nærmest sporløst på vei hjem fra en venninne på Østensjø natt til 5. august. Hundrevis av frivillige lette etter henne frem til politiet fant liket 3. september. 

VED BOLIGEN: Politi og håndverkere i arbeid på 64-åringens bolig i Vestby i går. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
VED BOLIGEN: Politi og håndverkere i arbeid på 64-åringens bolig i Vestby i går. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer