ALENE IGJEN:  I 2009 ble neshornet Sudan flyttet fra dyrehagen i Dvur Kralove nad Labem i Tsjekkia, i et forsøk på å redde underarten. Siden da har de fjernet hornet av hensyn til hans sikkerhet.  Foto: Petr Josek / Reuters / NTB Scanpix
ALENE IGJEN: I 2009 ble neshornet Sudan flyttet fra dyrehagen i Dvur Kralove nad Labem i Tsjekkia, i et forsøk på å redde underarten. Siden da har de fjernet hornet av hensyn til hans sikkerhet. Foto: Petr Josek / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Den siste hannen av neshornarten har væpnet vakthold 24/7

Bare fem igjen av nordlig hvitt neshorn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 mil nord for Kenyas hovedstad Nairobi, bor Sudan, den siste hannen i sin art i Ol Pejeta Conservancy.

Sudan ble flyttet fra Tsjekkia til Kenya sammen med to hunner i 2009, i håp om å beskytte dyrearten og sikre nye generasjoner.

Derfor er flere tiltak satt inn, og han har både egne vakter og radiosendere. Dessuten er det verdifulle hornet fjernet, ifølge The Independent.

Fem igjen
Det er nå bare fem igjen av nordlig hvitt neshorn, som er en underart av hvitt neshorn.

Ifølge WWF fantes det 2000 av underarten så seint som på 60-tallet, men ulovlig jakt har gjort at det bare var 15 igjen på åttitallet og nå altså bare fem.

Ifølge The Guardian kan man få opptil 75 000 dollar per kilo for hornet, og salget av horn og elfenben er så stort at det regnes som en av verdens mest utbredte forbrytelser, sammen med narkotika- og våpen- og menneskehandel.

Angalifu døde i desember
Inntil desember var det to hanner av typen nordlig hvitt neshorn, men da døde Angalifu, som levde i en dyrepark i San Diego.

De sørlige har vært nær ved å utryddes, men etter hundre år med fokus, finnes det i dag rundt 20 000 av underarten. De lever i Sør-Afrika.