Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far siktet for drapsforsøk:

- Den siste jeg kunne tenkt meg ville gjøre noe sånt

15-åringen kjemper for livet, mens hans far erkjenner å ha forsøkt å ta livet av ham. Naboer er rystet over onsdagens hendelse i Toten.

ÅSTED: Politiet i Innlandet med assistanse fra krimteknikere i Kripos jobbet på åstedet onsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
ÅSTED: Politiet i Innlandet med assistanse fra krimteknikere i Kripos jobbet på åstedet onsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

KAPP/OSLO (Dagbladet): Skumringen senket seg over et nabolag i sjokk, mens krimteknikere fra Kripos jobbet videre med å sikre spor på åstedet i bolighuset på Kapp i Østre Toten.

Samtidig som den skadde 15-åringen kjemper for livet på Ullevål sykehus, satt den siktede familiefaren i avhør. Der erkjente han å ha forsøkt å ta livet av sin egen sønn.

- Han har sittet i avhør i over fem timer i ettermiddag, og har gitt en lang og detaljert forklaring, sier hans advokat, Håvard Fremstad, til Dagbladet.

Samtidig er nabolaget rystet etter onsdagens hendelse.

- Dette er dypt tragisk. Han er den siste personen jeg kunne tenkt meg som ville gjøre noe sånt, sier en nabo, som Dagbladet var i kontakt med i kveld. Han har utsikt til huset fra stuevinduene sine og forteller at han aldri tidligere har sett eller hørt noe bråk fra naboene sine.

Voldshendelsen har i dag preget hele tettstedet som ligger idyllisk til på vestsiden av Mjøsa. En annen beboer i nærheten av åstedet beskriver hendelsen som skrekkelig.

Dramatisk

Klokka 08.38 på onsdag fikk politiets operasjonssentral inn nødmeldingen. Innholdet i nødanropet fikk politiet til å sende flere patruljer til huset i boligfeltet i nærheten av Kapp kirke. På politiets twitter-side ble hendelsen beskrevet som en alvorlig voldsepisode

- Der fant politibetjentene en livløs 15 år gammel gutt, fortalte politiinspektør Linn Hilde Fosso på en pressekonferanse i dag.

Der startet en dramatisk innsats for å få liv i den skadde gutten. Patruljen hadde hjertestarter med seg og iverksatte livreddende tiltak og fortsatte med det til luftambulanse kom til stedet

PÅ VAKT: Politet sperret av området rundt huset. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
PÅ VAKT: Politet sperret av området rundt huset. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

Da ble 15-åringen hentet av luftambulansen og fraktet direkte til Ullevål sykehus i Oslo. Helsetilstanden ble beskrevet som kritisk.

- Det er ingen endring i statusen hans, sier Linn Hilde Fosso til Dagbladet klokka 18 onsdag kveld.

Pågrepet ved kirke

Den antatte gjerningsmannen er opplyst å være guttens far. Ifølge Oppland Arbeiderblad ble han pågrepet i nærheten av Kapp kirke under en halv time etter at politiet først fikk meldingen.

- Politiet pågrep 15 åringens far i en udramatisk pågripelse, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso.

Oppland Arbeiderblad har også vært i kontakt med et vitne som skal ha vært en av de første som ankom åstedet.

Vitnet sier til OA.no at han hørte skrik. Ved ankomst fant han en kvinne som ropte desperat om hjelp.

Inne i huset lå en gutt hardt skadet og en mann skal ha rømt fra stedet.

SE TV: En person er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Toten. Fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bistand

Kommunen har satt krisestab og et kriseteam rykket ut til åstedet i boligfeltet.

Innlandet politidistrikt etterforsker saken og har fått bistand fra Kripos med de tekniske undersøkelsene på åstedet.

Ifølge en pressemelding fra Østre Toten kommune blir alle berørte fulgt opp av kriseteam og øvrige tjenester.

- Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn, skriver kommunen i meldingen som gikk ut til pressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling