Den siste norske sjømann går i land

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom den rødgrønne regjeringen blir byttet ut med en «blåsvart» regjering (Høyre Frp) kan vi vinke farvel til den stolte norske sjømannen. Det samme gjelder alle andre borgerlige regjeringsalternativer.

Høyre vil innføre kompetansemodell på nettolønnsordningen. Det betyr at rederier får refundert skatt bare for offiserer, og det vil resultere i at underordnede sjøfolk blir skiftet ut med billigere mannskap som får lønns- og arbeidsvilkår langt under norske. Dette støttes også av Kristelig Folkeparti. Venstre nøyer seg ikke med det, de vil fjerne hele ordningen. Resultatet er at man setter en stopper for den underordnede norske sjømann.

Hvor skal vi da rekruttere offiserene fra når det ikke lenger finnes matroser eller motormenn igjen?

Vi kan se på det på en annen måte: Dersom man «flagger ut» alle lokalpolitikere, hvordan skal vi da «utdanne» en stortingspolitiker? Vi må ha like rammevilkår som andre europeiske sjøfolk, det får vi ikke uten en rødgrønn regjering.

Slik situasjonen er i dag, med en stigende arbeidsledighet, vil det være katastrofalt å tukle med nettolønnsordningen. Min bønn til alle sjøfolk og folk generelt er: Vit din besøkelsestid på valgdagen og stem rødgrønt. For det hjelper ikke med lavere skatter og billigere bensin, dersom du ikke har en jobb å gå til! Og til alle dere «sofasittere»: Din arbeidsplass kan bli den neste som blir «flagget ut» og overtatt av billigere arbeidskraft. Si nei til sosial dumping – stem rødgrønt!