Den siste telefonen

Du vet du kommer til å dø, og har kun tid til å ringe én av dine kjære. Ville du klart det? Og hadde du visst hva du ville sagt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette var spørsmål mange av de 2800 ofrene etter terrorangrepet måtte svarer på i løpet av noen hektiske minutter og sekunder for nesten et år siden. Angrepet fant sted samtidig som tusenvis startet arbeidsdagen i World Trade Center.

CNN har snakket med flere av de etterlatte som forteller om den siste telefonsamtalen de hadde med sine barn, ektefeller og søsken.

Moises Rivas (29) jobbet som kokk i en restaurant i toppetasjen av det nordre tårnet. Hans kone Elizabeth forteller at det var hennes datter og Moises stedatter som svarte på hans siste telefonsamtale før tårnet raste sammen.

- Jeg ringte Linda og sa: «Har Moises ringt?». Hun svarte: «Ja, mamma, han sa vi ikke skulle bekymre oss. Han har det bra.», sier Elizabeth Rivas.

Moises Rivas ringte ikke igjen, og alt kona satt igjen med var en andrehånds hilsen.

- Folk var sikkert i panikk og slet kanskje med å pust i all røyken, men likevel forsøkte han å ringe meg. Han ringte meg, sier enka.

- Hun var litt hysterisk

Melissa Harrington Hughes (31) var også sperret inne i et av tårnene. Ni minutter etter at det første flyet krasjet inn i World Trade Center ringte hun sin far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer