FORSVANT:  Malaysia Airlines-flyet, med 239 passasjerer om bord, forsvant fra radaren 8. mars. Foto: REUTERS/Tomasz Bartkowiak/NTB Scanpix
FORSVANT: Malaysia Airlines-flyet, med 239 passasjerer om bord, forsvant fra radaren 8. mars. Foto: REUTERS/Tomasz Bartkowiak/NTB ScanpixVis mer

Den siste timen fra det forsvunnede flyet er frigitt

Eksperter mener to ting skiller seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste 54 minuttene med kommunikasjon fra det savnede Malaysia Airline-flyet som forsvant fredag 8. mars med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer er nå frigitt.

Britiske The Telegraph har fått flere eksperter til å vurdere de 54 minuttene, og samtalen blir av dem beskrevet som «normal etter omstendighetene».

To hovedpunkter Det er likevel to poenger ekspertene ønsker å trekke fram:

• Klokka 01.07 kommer det en melding fra cockpiten hvor det blir sagt at flyet ligger på 35 000 fot. Det er nøyaktig det samme som ble sagt 01.01.

• Det kanskje viktigste punktet ekspertene trekker fram er det tidspunktet da flyet mistet kommunikasjonen med luftfartsmyndighetene i Vietnam. På dette tidspunktet hadde flyet nettopp forlatt malaysisk luftrom, samtidig som flyet tok en skarp sving mot venstre.

Den tidligere British Airways-piloten Stephen Buzdygan sier det på den måten:

- Hvis noen skulle kapre flyet, ville det vært tidspunktet å gjøre det på, sier Buzdygan til The Telegraph.

Norsk deltakelse Gårsdagens leteaksjon etter flyet foregikk i et område på 23 000 kvadratkilometer.

- Vi hadde virkelig godt vær sammenliknet med i går. Sikten var mer enn 10 km og det var opphold. Dessverre gjorde forholdene her hjemme at vi ikke kunne holde på så lenge vi ville. Men det er andre fly som er der ute ennå, forteller pilot Russell Adams i det australske luftforsvaret etter returen til Perth.

Australia ledet søket der også det norske skipet «Höegh St. Petersburg» deltok.

Grafikk: Graphic News / Dagbladet.
Grafikk: Graphic News / Dagbladet. Vis mer