Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den siste turen: Nå føres Sara (13) til graven med hesteskyss

Fullsatt kirke har tatt farvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRKELANGEN (Dagbladet): Venner, familie og bekjente har nå tatt farvel med 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark, som sammen med sin venninne Tiril Alette Huser Bølge (11) døde i den tragiske hesteulykken for ti dager siden.

Langt over det kirken hadde kapasitet til, om lag 850 mennesker, møtte opp for å ta farvel med 13-åringen i Løken kirke i Aurskog-Høland kommune.

Nå fraktes 13-åringen med hesteskyss fra skolen hun var elev ved, til Bjørkelangen kirke der moren jobber og familien har sterk tilknytning.

- Elsket alt med hest Nærmere 1000 barn og voksne har møtt opp for å ta farvel utenfor kirken der Sara hadde tilknytning. Deler av fylkesvei 115 er stengt for trafikk, og fakler brenner langs veien fra skolen til kirken.

DEN SISTE TUREN: Her følges Sara (13) til graven av familie og venner. Sara Christiane Holmedahl Sandsmark omkom sammen med venninnen Tiril Alette Huser Bølge (11) i en tragisk ulykke for ti dager siden. Foto: Nina Hansen
DEN SISTE TUREN: Her følges Sara (13) til graven av familie og venner. Sara Christiane Holmedahl Sandsmark omkom sammen med venninnen Tiril Alette Huser Bølge (11) i en tragisk ulykke for ti dager siden. Foto: Nina Hansen Vis mer

Flere følger hesteekvipasjen til kirken der Sara skal gravlegges. 

- Denne måten å gjøre det på ble først og fremst valgt fordi Sara elsket hest og alt som hadde med hest å gjøre, har familien skrevet i en pressemelding.

Familien valgte å holde begravelsen i Løken kirke, fordi 13-åringens lokale kirke, hvor hun nå fraktes, ville vært for liten med sin kapasitet på 250 mennesker. I Løken kirke er det plass til 700.

Sogneprest Eiliv Larssen holdt minnetale i kirken i dag.

- Snakket, ledd og grått Sara og Tiril ble påkjørt da de var ute og kjørte hest og vogn forrige lørdag ettermiddag. De to døde seinere på Ullevål sykehus. Onkelen til Sara har tidligere fortalt at familien tar vare på hverandre i den tunge tida.

GRAVLAGT I DAG: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) ble begravet fra Bjørkelangen kirke i dag. Nærmere 850 mennesker hadde møtt opp for å ta farvel med tenåringen. Foto: Privat / NTB Scanpix
GRAVLAGT I DAG: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) ble begravet fra Bjørkelangen kirke i dag. Nærmere 850 mennesker hadde møtt opp for å ta farvel med tenåringen. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

I pressemeldingen skriver familien at de nå vil hjelpe hverandre i sorgen.

- Familien har tilbrakt den siste uka med å være mye sammen. Vi har snakket om Sara, ledd sammen og grått sammen og forsøkt å la alle få sørge på sin måte. Vår viktigste oppgave som familie begynner likevel for alvor etter begravelsen. Vi skal være der for hverandre og Saras aller nærmeste også når faklene på ulykkesstedet har brent ned, og resten av verden vender tilbake til sitt vanlige liv, skriver familien.

- Og vi skal fortsette å bo i ei bygd der vi kjenner hverandre på skolen og i butikken, finne balansen mellom det private og det som kan deles, og gi hverandre tid til å la sårene gro, fortsetter de.

11 år gamle Tiril Alette Huser Bølge blir gravlagt fra Blaker kirke torsdag. Sogneprest Fredrik Larsen-Mehren fra Tirils hjemlige menighet Auli, skal forrette.
 
Hun skal jordfestes i Auli. Familien flyttet kirkeseremonien til kirken i nabobygda Blaker fordi den har plass til flere gjester, om lag 300.

«HVIL I FRED»: Sara (13) og Tiril (11) døde mens de gjorde det de likte best: trente med hest og vogn. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
«HVIL I FRED»: Sara (13) og Tiril (11) døde mens de gjorde det de likte best: trente med hest og vogn. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart