Den siste videoen av savnede Monica (26)

Venninne og kollega: - Håper hun er i live. Savnet-plakater på ferieøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/SANTORINI/OSLO (Dagbladet): Dette er den siste ferievideoen av savnede Monica Barstad (26) på ferie i Aten fra søndag 26. mai til torsdag 30. mai sammen med en venninne.

Etter fire døgn som planlagt med Oasis Hotel i bydelen Glyfada som base, dro Monica med båten til ferieøya Santorini tidlig på morgenen. Venninnen og flyvertinne-kollegaen i Norwegian dro tilbake til Stavanger seinere samme torsdag fordi hun skulle på jobb igjen.

 ETTERLYST PÅ FERIEØY:  Denne plakaten med bilder av Monica Barstad og etterlysning på engelsk henger nå på flere sentrale steder på ferieøya Santorini - her på Kamari Beach. FOTO: 2400-tipser.
ETTERLYST PÅ FERIEØY: Denne plakaten med bilder av Monica Barstad og etterlysning på engelsk henger nå på flere sentrale steder på ferieøya Santorini - her på Kamari Beach. FOTO: 2400-tipser. Vis mer

- Monica hadde booket plass hjem på samme Norwegian-fly som meg. Mens vi var i Aten fikk hun vite at en annen venninne fra Rogaland skulle komme på ferie til Kreta lørdag 1. juni.

- Siden hun hadde fritid den uka fram til hun skulle sykle Nordsjørittet i Egersund lørdag 8. juni, bestemte hun seg for å dra til Kreta, sier kollegaen til Dagbladet.

Håper Monica er i live Hun håper de private bildene og siste bevegelsene mens de to var sammen i Aten, kan bidra til at noen gjenkjenner Monica.

 26. MAI:  Monica Barstad på Gardermoen før avreise til Aten. Foto: Privat.
26. MAI: Monica Barstad på Gardermoen før avreise til Aten. Foto: Privat. Vis mer

Hun håper sterkt at Monica er i live.

- Videoen er tatt tirsdag 28. mai i hovedgata mellom Akropolis og sentrumsstedet Plaka. Vi hadde vært oppe på det historiske området, sier reisevenninnen til Dagbladet.

 28. MAI:  Monica Barstad på Akropolis. Foto: Privat.
28. MAI: Monica Barstad på Akropolis. Foto: Privat. Vis mer

Monica stoppet to døgn på Santorini før hun dro videre og møtte venninnen på Kreta.

Plakater på Santorini I løpet av natt til i dag er det satt opp plakater sentrale på en rekke turistpunkter på Santorini med med bilder og etterlysning av den savnede kvinnen fra Sandnes.

I dag har famliemedlemmene som leter i Aten, begynt å sette opp savnet-plakater også i den greske hovedstaden.

 30. MAI:  Monica Barstad utenfor Oasis Hotel & Apartments før avreise med båt til Santorini. Foto: Privat.
30. MAI: Monica Barstad utenfor Oasis Hotel & Apartments før avreise med båt til Santorini. Foto: Privat. Vis mer

Nær familie til Monica opplyser overfor Dagbladet at de har vært i kontakt med venninnen som fortsatt ferierer på Kreta. Hun har bekreftet at Monica kom dit lørdag 1. juni som  avtalt.

Torsdag 6. juni var Monica Barstad tilbake i Aten.  Det var fullt på Oasis Hotel der hun og Norwegian-kollegaen hadde bodd fire dager i slutten av mai.

Ringte fra Aten kvelden før Derfor bestilte hun rom på Mirada Hotel i nabolaget til Oasis.

 BODDE HER FIRE DØGN:  Monica Barstad og hennes kollega/venninne bodde her på Oasis Hotel i bydelen Glyfada 26. - 30. mai. Foto: Andreas Markakis.
BODDE HER FIRE DØGN: Monica Barstad og hennes kollega/venninne bodde her på Oasis Hotel i bydelen Glyfada 26. - 30. mai. Foto: Andreas Markakis. Vis mer

- Hun ringte meg seint på kvelden torsdag 6. juli om at det var fullt der vi bodde sammen, og at hun skulle ned i resepsjonen på Mirada for å få hjelp til til å finne fly hjem dagen etter, sier flyvertinne-kollegaen til Dagbladet.

Midt på dagen fredag 7. juni sendte Monica den siste  sms-meldingen til venninnen i Stavanger om at hun ville ringe seinere.  Det skjedde ikke.

Trøbbel - og taust Det var ikke dekning på bankkortet da Monica Barstad skulle betale 4 600 kroner (600 euro) for hjemreisen.

 FRA 07 til 19 FREDAG 7. JUNI:  Her på flyplassen i Aten er Monica Barstad observert en rekke ganger i løpet av minst 14 timer den siste dagen det er sikre spor etter henne. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET.
FRA 07 til 19 FREDAG 7. JUNI: Her på flyplassen i Aten er Monica Barstad observert en rekke ganger i løpet av minst 14 timer den siste dagen det er sikre spor etter henne. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Det siste livstegnet er en sms til faren hjemme i Rogaland fredag kveld om flytrøbbel og at hun gikk for å legge seg.

Det er snart seks døgn siden.