Den siste videoen av savnede Monica (26)

Venninne og kollega: - Håper hun er i live. Savnet-plakater på ferieøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN/SANTORINI/OSLO (Dagbladet): Dette er den siste ferievideoen av savnede Monica Barstad (26) på ferie i Aten fra søndag 26. mai til torsdag 30. mai sammen med en venninne.

Etter fire døgn som planlagt med Oasis Hotel i bydelen Glyfada som base, dro Monica med båten til ferieøya Santorini tidlig på morgenen. Venninnen og flyvertinne-kollegaen i Norwegian dro tilbake til Stavanger seinere samme torsdag fordi hun skulle på jobb igjen.

<strong> ETTERLYST PÅ FERIEØY:</strong>  Denne plakaten med bilder av Monica Barstad og etterlysning på engelsk henger nå på flere sentrale steder på ferieøya Santorini - her på Kamari Beach. FOTO: 2400-tipser.
ETTERLYST PÅ FERIEØY: Denne plakaten med bilder av Monica Barstad og etterlysning på engelsk henger nå på flere sentrale steder på ferieøya Santorini - her på Kamari Beach. FOTO: 2400-tipser. Vis mer

- Monica hadde booket plass hjem på samme Norwegian-fly som meg. Mens vi var i Aten fikk hun vite at en annen venninne fra Rogaland skulle komme på ferie til Kreta lørdag 1. juni.

- Siden hun hadde fritid den uka fram til hun skulle sykle Nordsjørittet i Egersund lørdag 8. juni, bestemte hun seg for å dra til Kreta, sier kollegaen til Dagbladet.

Håper Monica er i live Hun håper de private bildene og siste bevegelsene mens de to var sammen i Aten, kan bidra til at noen gjenkjenner Monica.

 26. MAI:  Monica Barstad på Gardermoen før avreise til Aten. Foto: Privat.
26. MAI: Monica Barstad på Gardermoen før avreise til Aten. Foto: Privat. Vis mer

Hun håper sterkt at Monica er i live.

- Videoen er tatt tirsdag 28. mai i hovedgata mellom Akropolis og sentrumsstedet Plaka. Vi hadde vært oppe på det historiske området, sier reisevenninnen til Dagbladet.

 28. MAI:  Monica Barstad på Akropolis. Foto: Privat.
28. MAI: Monica Barstad på Akropolis. Foto: Privat. Vis mer

Monica stoppet to døgn på Santorini før hun dro videre og møtte venninnen på Kreta.

Plakater på Santorini I løpet av natt til i dag er det satt opp plakater sentrale på en rekke turistpunkter på Santorini med med bilder og etterlysning av den savnede kvinnen fra Sandnes.

I dag har famliemedlemmene som leter i Aten, begynt å sette opp savnet-plakater også i den greske hovedstaden.

 30. MAI:  Monica Barstad utenfor Oasis Hotel &amp; Apartments før avreise med båt til Santorini. Foto: Privat.
30. MAI: Monica Barstad utenfor Oasis Hotel & Apartments før avreise med båt til Santorini. Foto: Privat. Vis mer

Nær familie til Monica opplyser overfor Dagbladet at de har vært i kontakt med venninnen som fortsatt ferierer på Kreta. Hun har bekreftet at Monica kom dit lørdag 1. juni som  avtalt.

Torsdag 6. juni var Monica Barstad tilbake i Aten.  Det var fullt på Oasis Hotel der hun og Norwegian-kollegaen hadde bodd fire dager i slutten av mai.

Ringte fra Aten kvelden før Derfor bestilte hun rom på Mirada Hotel i nabolaget til Oasis.

<strong> BODDE HER FIRE DØGN:</strong>  Monica Barstad og hennes kollega/venninne bodde her på Oasis Hotel i bydelen Glyfada 26. - 30. mai. Foto: Andreas Markakis.
BODDE HER FIRE DØGN: Monica Barstad og hennes kollega/venninne bodde her på Oasis Hotel i bydelen Glyfada 26. - 30. mai. Foto: Andreas Markakis. Vis mer

- Hun ringte meg seint på kvelden torsdag 6. juli om at det var fullt der vi bodde sammen, og at hun skulle ned i resepsjonen på Mirada for å få hjelp til til å finne fly hjem dagen etter, sier flyvertinne-kollegaen til Dagbladet.

Midt på dagen fredag 7. juni sendte Monica den siste  sms-meldingen til venninnen i Stavanger om at hun ville ringe seinere.  Det skjedde ikke.

Trøbbel - og taust Det var ikke dekning på bankkortet da Monica Barstad skulle betale 4 600 kroner (600 euro) for hjemreisen.

 FRA 07 til 19 FREDAG 7. JUNI:  Her på flyplassen i Aten er Monica Barstad observert en rekke ganger i løpet av minst 14 timer den siste dagen det er sikre spor etter henne. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET.
FRA 07 til 19 FREDAG 7. JUNI: Her på flyplassen i Aten er Monica Barstad observert en rekke ganger i løpet av minst 14 timer den siste dagen det er sikre spor etter henne. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Det siste livstegnet er en sms til faren hjemme i Rogaland fredag kveld om flytrøbbel og at hun gikk for å legge seg.

Det er snart seks døgn siden.

De siste sporene etter Monica

Dette skjedde forsvinningsdagen

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stopper elektroniske spor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer