Den skadde mannen er siktet for drap

To knivdrept på Ikea i Västerås. Til sammen to menn siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en dramatisk vending opplyser Västerås-politiet i 18.30-tida at de har siktet ytterligere en mann etter knivstikkingen på Ikea i Västerås. Den nye siktede er 35-åringen som er livstruende skadd etter hendelsen, melder Aftonbladet.

- Det er en forrykt hendelse, konkluderer Västerås-politiets beredskapsleder Per Ågren på kveldens pressekonferanse.

Gjenkjente mann Tidligere i ettermiddag pågrep politiet en 23-åring på en bussholdeplass i nærheten. Ifølge et øyenvitne skjedde pågripelsen etter treff på signalement.

Knivstikkingen skjedde inne på serviseavdelingen i 13-tida. En mann og en kvinne som politiet bekrefter kjente hverandre fra før, døde på stedet, mens 35-åringen som nå er siktet, ble fraktet til sykehus. Han er nå operert, opplyser politiet.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Per Ågren i Västerås-politiet orienterte pressen om den siste utviklingen klokka 18.30. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Per Ågren i Västerås-politiet orienterte pressen om den siste utviklingen klokka 18.30. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix Vis mer

Ut fra politiets opplysninger finnes det ingen forbindelse mellom de drepte og de siktede, opplyser beredskapsleder Ågren.

Politiet står foreløpig uten motiv for drapene, men er klare på at de ikke betrakter hendelsen som et terrorangrep. Den siktede 23-åringen sitter i kveld i avhør - han er ikke kjent for politiet fra før.

Preget Kjøpesenterkomplekset Erikslund er stengt og avsperret resten av dagen. Politiets kriminalteknikere saumfarer i kveld stedet på leting etter bevis.

Ikeas varehussjef Mattias Johansson er sterkt preget av dagens hendelse.

KRIMTEKNIKER: Politiets krimteknikere undersøker i kveld åstedet. Foto: Niclas Hammarström / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
KRIMTEKNIKER: Politiets krimteknikere undersøker i kveld åstedet. Foto: Niclas Hammarström / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix Vis mer

- Dere snakker med en fyr som kanskje har hatt sin verste dag noensinne - både på jobben, men også som menneske, sa han under en kort pressekonferanse tidligere.

Västerås by har iverksatt sitt kriseapparat, opplyser de på sine hjemmesider.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram