Trumps Hvite hus:

Den skitne makt­kampen og meldingen som utløste ordkrigen: - Dette blir sirkus

Donald Trumps stabssjef og kommunikasjonssjef er i krig med hverandre. Hvem som går seirende ut, kan definere presidentens videre kurs.

TRUMPS HVITE HUS: USAs president Donald Trump er av den oppfatning at intens konkurranse, blant hans ansatte, om sin gunst, bare er positivt for effektiviteten. Det kan forklarer hvorfor det nå pågår en intens maktkamp mellom to vidt forskjellige blokker i Det hvite hus. Men utfallet av kampen er nærmest gitt på forhånd, mener norsk ekspert. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
TRUMPS HVITE HUS: USAs president Donald Trump er av den oppfatning at intens konkurranse, blant hans ansatte, om sin gunst, bare er positivt for effektiviteten. Det kan forklarer hvorfor det nå pågår en intens maktkamp mellom to vidt forskjellige blokker i Det hvite hus. Men utfallet av kampen er nærmest gitt på forhånd, mener norsk ekspert. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Obs! Klokka 22.50 fredag kveld, én time etter at denne artikkelen først ble publisert, annonserte Donald Trump at han hadde ansatt en ny stabssjef. Reince Priebus er dermed ferdig i jobben.

(Dagbladet): - Han er en jævla paranoid schizofren.

Ordene tilhører Anthony Scaramucci, Donald Trumps nye kommunikasjonssjef, og ble brukt om Reince Priebus overfor en The New Yorker-reporter.

Priebus er Trumps stabssjef, og i teorien presidentens nærmeste rådgiver.

Nå pågår det en heftig - og delvis åpenlys - maktkamp mellom Scaramucci og Priebus, som har røtter tilbake til Trumps valgseier i november i fjor.

Hvem som går seirende ut av kampen om presidentens gunst, kan fort bli avgjørende for Trumps videre kurs som president.

«Dead man walking»

- Jeg tror resultatet av den maktkampen er gitt på forhånd, sier Svein Melby til Dagbladet.

Melby er USA-ekspert og seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier. Han tror det bare kan være et spørsmål om tid før Reince Priebus, stabssjefen, forlater Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer