Baneheia-saken

Den skjulte rapporten: - Én gjerningsmann

Konklusjonen i rapporten om Baneheia-drapene var klar: Én gjerningsmann sto bak. Viggo Kristiansens advokat hevder politiet skjulte bevis som viser at hans klient er uskyldig.

- SKJULTE BEVIS: Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin mener politiet har skjult bevis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
- SKJULTE BEVIS: Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin mener politiet har skjult bevis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER (Dagbladet): Mens Viggo Kristiansen venter på avgjørelsen om hvorvidt han får full rettsbehandling eller bare en frifinnelse fra statsadvokaten, jobbes det for fullt med Baneheia-saken på hans forsvarers kontor i Stavanger.

Advokat Arvid Sjødin har ingen plan om å overlate noe til tilfeldighetene, dersom saken om drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) igjen skal føres for retten.

Blant de dokumentene som nå trekkes fra i drapssaken fra mai 2000, ligger en gjerningsmannsprofil som ble laget med utgangspunkt i slik saken så ut de første ukene etter drapene.

«Dekket sannheten»

Konklusjonen der er klar: Det var én, ikke to gjerningsmenn som sto bak.

- Min oppfatning er at siden det var uttalt at det bare var én gjerningsmann, så passet ikke den inn i politiets etterforskning og deres verdensbilde.

- Jeg mener de skjulte bevis og dekket til sannheten, sier Sjødin til Dagbladet.

Mannen som laget gjerningsmannsprofilen, politiavdelingssjef Per Magne Iversen, avviser at profilen var noe annet enn en analyse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer