Den skoleflinke sjarmøren endte som en av USAs aller verste seriemordere

Som et rovdyr som jakter på byttet sitt, terroriserte mannen med filmstjerneutseendet flere stater i USA midt på 70-tallet. Ted Bundy brukte sitt vinnende vesen og vakre utseende til å lure sine ofre, og ga seg ikke før han hadde voldtatt og drept 30 jenter. Den yngste bare 12 år.

SMILER OG LER: En smilende Ted Bundy i retten i juli 1978, tiltalt for to mord og tre mordforsøk i en kvinnelig studentforening ved Florida State University. Foto: AP
SMILER OG LER: En smilende Ted Bundy i retten i juli 1978, tiltalt for to mord og tre mordforsøk i en kvinnelig studentforening ved Florida State University. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han ser helt normal ut der han sitter i en lysegrå dress, nystrøket skjorte og slips. Han er glattbarbert og håret er velfrisert. En intelligent, høflig og veltalende mann med en aristokratisk nese og vakre, blå øyne.

Ted Bundy ser ut som en hvilken som helst kjekkas i 30-årene. Men han er ikke det. Han er USAs mest forhatte mann. Han er en sadist og drapsmann av verste sort. En mann som har voldtatt, halshogd og skamfert jente etter jente i stat etter stat. Som lever for å drepe.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer