- Den slitne sofaen til Jens må nok ut

Slik taler meningsmålernes favoritt som statsministergemal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siviløkonom Sindre Finnes (49) er ikke kåret til Årets mann for ingenting.

Det skjedde allerede i 2002 med Høyres kvinneforum som jury.

 RYDDESJAU:  Erna Solberg og Sindre Finnes i huset i Bergen. - Det meste av et flyttelass vil gå hit, anslo Sindre Finnes allerede i morges. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET.
RYDDESJAU: Erna Solberg og Sindre Finnes i huset i Bergen. - Det meste av et flyttelass vil gå hit, anslo Sindre Finnes allerede i morges. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET. Vis mer

I morges, et halvt døgn før stemmelokalene låser dørene, viste meningsmålingsfavoritten til å bli ny statsministergemal at han er forberedt på å ta sine tak i hjemmet - også hvis fru Erna Solberg blir statsminister.

- Har dere tenkt på hvordan dere eventuelt kunne tenke å sette deres preg på statsministerboligen, spør P4s morgenvert Victoria Bryde i radiokanalens direktesendte frokostsending.

 SOFAEN TIL JENS:  Dagligstua i representasjonsdelen av statsministerens  bolig bak Slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX.
SOFAEN TIL JENS: Dagligstua i representasjonsdelen av statsministerens bolig bak Slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX. Vis mer

- Jada, det har vi begynt å tenke litt på. Men det er først og fremst mer praktiske ting vi tenker på i den sammenheng. Så får vi ta det mer innholdsmessige etterhvert, svarer Sindre Finnes. 

- Mest til Bergen - Hvertfall få kastet ut den slitne sofaen til Jens? følger programlederkollega Daniel Høglund opp.

- Ja, det tenker jeg vi får gjøre, svarer ektefellen til statsministerfavoritten om interiøret i «borgen» rett bak slottet.

Og han anslår at det blir mer å flyttet fra leiligheten på Smestad i Oslo enn til huset på Rådal i Bergen enn det blir å ta med inn i statsministerboligen.

Se det.

Ikke flyttebil Dagens statsminister Jens Stoltenberg med adresse Inkognitogaten 18 er neste direktegjest i P4.

 SENTRALT:  Statsministerboligen og regjeringens representasjonslokaler ligger i kvartalet Parkveien/Inkognitogaten/Riddervold Terasse rett bak Slottet. Skisse: Statsbygg.
SENTRALT: Statsministerboligen og regjeringens representasjonslokaler ligger i kvartalet Parkveien/Inkognitogaten/Riddervold Terasse rett bak Slottet. Skisse: Statsbygg. Vis mer

Han er ikke sikker på om den omtalte sofaen sto der eller om den var på flyttelasset fra familieboligen på Berg noen kilometer unna.

Men han er helt sikker på at han ikke har bestilt flyttebil.

- Hovedpoenget er at vi har tenkt til å fortsette å bo der. For vi har tenkt til å vinne valget, kontrer Stoltenberg.

Om noen små timer starter opptellingen.