Den som ler sist

To ganger lurte radiostasjonen kvinnen til å tro at hun hadde vunnet en ny bil. Hevnen var søt...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelske Catherine McGowan (26) jublet av glede da hun ble plukket ut som vinner av en Renault Clio i en radiokonkurranse. Sammen sin sju år gamle datter, Lauren, dukket hun opp hos Radio Buxton i Derbyshire for å hente premien. Hun trodde knapt sine egne øyne da stasjonens DJ overrakte henne en lekebil. Datteren Lauren begynte å gråte, og McGowan følte seg ikke særlig smart, der hun sto med lekebilen i hånda.

Litt seinere gikk det ut en melding på kanalen om at «bak skyene er himmelen alltid blå» - McGowan hadde vunnet en ekte bil, stasjonen hadde bare spøkt med henne.

Igjen jublet hun av glede. McGowan fortalte venner og familie at hun virkelig hadde vunnet en bil. Og var dermed lurt for andre gang. Da rant det over for kvinnen. Hun anmeldte kanalen.

Derby County Court slo fast at kvinnen hadde loven på sin side, og påla kanalen å betale prisen for en ekte Renault Clio: 104728 kroner.

- De ville bruke meg for å få flere lyttere. Nå tror jeg de har fått seg ei lekse, sier McGowan til nyhetstjenesten Ananova.

DJ Chris Constantine ble sparket etter episoden. Stasjonen ble innklaget til pressens faglige utvalg, som slo fast at den hadde brutt reglene om radiokonkurranser.