«Den sorte enke» henrettet i dag

Den 54 år gamle bestemoren Judy Buenoana ble henrettet i den elektriske stol i Florida i formiddag. Hun er den første kvinnen som har måttet bøte med livet etter massedemonstrasjonene rundt Karla Faye Tucker henrettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men denne gangen forholdt verdensopinionen seg langt mer passive. Og det til tross for at Buenoana har visse fellestrekk med Tucker som ble henrettet i Texas for bare en måned siden:

Hun er kristen, og hun har offentlig uttalt at hun er sikker på at hun ville møte Jesus i himmelen når hun dør. Men fra det religiøse miljøet i Florida høstet hun ingen sympati.

Arsenikk

Judy Buenoana, også kalt «Den sorte enke», forgiftet sin mann med arsenikk i 1971. Men drapet på ektemannen vekket aldri mistenksomhet før i 1983, da hennes forlovede John Gentry overlevde en bilbombe.

I løpet av etterforskningen fortalte Gentry at kjæresten hadde gitt ham vitaminer som gjorde ham syk. Buenoana ble dømt til 12 års fengsel for bilbomben, og Gentrys historie om tablettene førte etterforskerne til de mystiske dødsfallene på flere familiemedlemmer.

I 1984 ble hun dømt for å ha drept sin 19 år gamle sønn ved å dytte han ut av en kano. Året etter ble hun dømt for å ha drept sin mann gjennom ni år.

Rik på livsforsikringer

Buenoana har mottat mer enn 240 000 dollar i livsforsikrings-penger etter dødsfallene.

Selv har hun til det siste hevdet at hun var uskyldig. Og til tross for dødsdommen har hennes datter Kimberly Hawkins alltid trodd på moren:

- Hun gjorde så mye for oss. Hun jobbet mye, men hun passet alltid på å ha tid til oss barna, har Kimberly uttalt til CNN.

Buenoana er den første kvinnen som har blitt henrettet i Florida siden 1848, og den tredje i USAs historie siden dødsstraffen ble gjeninnført i 1976.

Relevante linker:

MØTTE DEN ELEKTRISKE STOL</B> Judy Buenoana ble henrettet i dag.