SOLGT: På grunn av sin spesielle form, har perlen fått tilnavnet «Den sovende løven». Foto: NTB scanpix
SOLGT: På grunn av sin spesielle form, har perlen fått tilnavnet «Den sovende løven». Foto: NTB scanpixVis mer

«Den sovende løve» solgt for over 3 mill.

Ble ikke solgt for like mye som forventet.

For andre gang på 240 år har verdens største ferskvannsperle, som en gang i tiden tilhørte tsarina Katarina den store av Russland, blitt solgt på auksjon.

Auksjonen foregikk i Haag, men den ble ikke solgt for like høy sum som forventet. Auksjonshuset Venduehuis opplyste til Dagbladet tidligere denne uka at de forventet bud på 5,1 millioner kroner.

Slik ble det altså ikke. Den sju cm lange og 120 gram tunge perla ble likevel solgt for svimlende 3,1 millioner kroner, skriver BBC.

DYR: Denne tegningen viser hvorfor perlen har fått sitt tilnavn. Foto: Venduehuis
DYR: Denne tegningen viser hvorfor perlen har fått sitt tilnavn. Foto: Venduehuis Vis mer

Fra Kina

Perla er kjent som «Den sovende løven» på grunn av sin spesielle form, og har vært eid av høytstående personer over hele verden. Perla har en 300 år lang kjent historie og kommer opprinnelig fra Kina.

Perla ble torsdag solgt fra Amsterdam Pearl Society, som har eid den siden 1979. Perla eies nå av en japansk næringsdrivende, skriver Deutsche Welde.

Ifølge auksjonshuset kom perla seg til Europa gjennom Nederlands Øst-India-selskap, selv om Qing-dynastiet forbød eksportering av store perler.

Det var selskapets eier Hendrik Coenraad Sander, som var den første europeeren som eide den. Da han døde, ble den solgt på auksjon i Amsterdam i 1778. Da ble den solgt til Katarina den store.

Etter den tid har den vært rundt omkring i på det europeiske kontinentet, ifølge BBC.