«Den sovende løve» solgt for over 3 mill.

Ble ikke solgt for like mye som forventet.

SOLGT: På grunn av sin spesielle form, har perlen fått tilnavnet «Den sovende løven». Foto: NTB scanpix
SOLGT: På grunn av sin spesielle form, har perlen fått tilnavnet «Den sovende løven». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For andre gang på 240 år har verdens største ferskvannsperle, som en gang i tiden tilhørte tsarina Katarina den store av Russland, blitt solgt på auksjon.

Auksjonen foregikk i Haag, men den ble ikke solgt for like høy sum som forventet. Auksjonshuset Venduehuis opplyste til Dagbladet tidligere denne uka at de forventet bud på 5,1 millioner kroner.

Slik ble det altså ikke. Den sju cm lange og 120 gram tunge perla ble likevel solgt for svimlende 3,1 millioner kroner, skriver BBC.

Fra Kina

Perla er kjent som «Den sovende løven» på grunn av sin spesielle form, og har vært eid av høytstående personer over hele verden. Perla har en 300 år lang kjent historie og kommer opprinnelig fra Kina.

Perla ble torsdag solgt fra Amsterdam Pearl Society, som har eid den siden 1979. Perla eies nå av en japansk næringsdrivende, skriver Deutsche Welde.

Ifølge auksjonshuset kom perla seg til Europa gjennom Nederlands Øst-India-selskap, selv om Qing-dynastiet forbød eksportering av store perler.

Det var selskapets eier Hendrik Coenraad Sander, som var den første europeeren som eide den. Da han døde, ble den solgt på auksjon i Amsterdam i 1778. Da ble den solgt til Katarina den store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer