Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den spanske potetbonden tar internett med storm

Dolores Leis omtales som Donald Trumps dobbeltgjenger.

FÅR OPPMERKSOMHET: Dolores Leis bryr seg ikke nevneverdig om sammenlikningen med USAs president Donald Trump. Mange kaller den spanske bonden for Trumps dobbeltgjenger. Foto: Paula Vazquez via AP/NTB Scanpix
FÅR OPPMERKSOMHET: Dolores Leis bryr seg ikke nevneverdig om sammenlikningen med USAs president Donald Trump. Mange kaller den spanske bonden for Trumps dobbeltgjenger. Foto: Paula Vazquez via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke ble den spanske potetbonden Dolores Leis avbildet på et jorde i Galicia nord i Spania.

Den staute dama er avbildet i arbeidsklær med ei hakke over skuldra ute i potetåkeren i det som opprinnelig var en reportasje om jordbruk.

Men etter at journalisten la ut et bilde av kvinnen på Instagram, er det alt annet enn jordbruk som har fattet publikums oppmerksomhet.

De aller fleste har nemlig hengt seg opp i det de mener er en slående likhet med verdens kanskje mektigste mann: USAs president Donald Trump.

Tusenvis har engasjert seg, men den 64 år gamle kvinnen tar det hele med fatning.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

- Det må være på grunn av hårfargen, sier hun til lokalavisa La Voz de Galicia, den samme avisa som opprinnelig var på stedet for å rapportere om problemene med avlingene i området og tok bildet av kvinnen.

For hun har andre bekymringer om maktkampen med tidligere FBI-direktør James Comey, Nord-Koreas atomprogram, Russland-etterforskningen og pornostjerner.

Det er nemlig en insektspest som truer bondens potetavlinger som er mest presserende i dag. Hun har også andre ulikheter med Trump. Dolores Leis bruker ikke mobiltelefon og er ikke så interessert i praten som foregår på internett.

Leis er født og oppvokst i Galicia nordvest i Spania og har bodd i den samme landsbyen i over fire tiår. Selv om hun ikke er hundre prosent begeistret over bildet, er døtrene hennes mer engasjert.

- Dette bildet kommer til å gjøre det kjent, sa dattera Ana.

Det kan vi skrive under på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media