Den spanske regjeringen vil hjelpe Thunberg

- Kjære Thunberg, det ville vært storartet å få deg hit til Madrid, skriver den spanske klima- og miljøministeren Teresa Ribera på Twitter.

FÅR HJELP: Den svenske klimaaktivisten kan senke skuldrene. Den spanske regjeringen rekker ut armen for å hjelpe henne tilbake til Europa. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB Scanpix
FÅR HJELP: Den svenske klimaaktivisten kan senke skuldrene. Den spanske regjeringen rekker ut armen for å hjelpe henne tilbake til Europa. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Twitter-meldingen til Ribera kommer bare et døgn etter at den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ba om hjelp til å komme tilbake til Europa etter at FNs klimakonferanse (COP25) flyttes fra Chile til Spania.

- Det viser seg at jeg har reist halve jorda rundt i feil retning, skrev Thunberg på Twitter fredag og fortsatte:

- Nå trenger jeg hjelp til å krysse Atlanteren i november. Om noen kan hjelpe meg med transport, så blir jeg veldig takknemlig.

Rekker ut hånden

Thunberg vil nemlig ikke fly av miljøhensyn, og befinner seg for tida i Los Angeles i USA, der hun fredag deltok i en stor klimademonstrasjon.

Men nå ser det ut til at 16-åringen kan senke skuldrene.

- Du har lagt bak deg en lang reise, der du har hjelpet oss alle med å sette klimakrisen på dagsordenen. Vi ville vært henrykt over å hjelpe deg med å krysse Atlanteren tilbake til Europa, skriver Ribera.

Ribera understreker at hun er villig til å innlede kontakt med Thunberg for å få dette til.

FEIL: Klimaaktivist Greta Thunberg har et problem. Hun er nødt til å komme seg til klimatoppmøtet i Madrid, etter at det ble flyttet fra Santiago i Chile på grunn av masseprotester. Men hun kan ikke fly. Og hun har dårlig tid. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Trakk seg

Et av hovedmålene med Amerika-turen til Thunberg var å delta på klimakonferansen i Chile.

Landet trakk seg imidlertid tidligere denne uken som arrangør på grunn av kraftige demonstrasjoner mot økonomisk ulikhet - den høyeste blant alle OECD-land - som har fylt Chiles hovedstad.

Rundt 25 000 delegater er ventet til COP25 som arrangeres fra 2. til 13. desember. Det er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer