Den spektakulære flukten i over 300 mil med ødemark

I over tre uker har de to mistenkte seriemorderne Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) vært sporløst forsvunnet. Flukten brakte dem tusenvis av kilometer i ugjestmildt terreng.

FUNNET: De to tenåringene ble funnet døde i den kanadiske villmarka. De er mistenkt for å stå bak tre drap. Foto: Politiet
FUNNET: De to tenåringene ble funnet døde i den kanadiske villmarka. De er mistenkt for å stå bak tre drap. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det startet 15. juli, da likene av de to australske turistene Chynna Deese (24) og Lucas Fowler (23) ble funnet i Liard Hot Springs i British Columbia helt vest i Canada.

Fire dager etter og 500 kilometer unna det første åstedet ble liket av 64 år gamle universitetslæreren Leonard Dyck funnet, bare to kilometer unna en utbrent campingbil.

Sjokkvendingen

Den utbrente campingbilen skal ha blitt disponert av de to tenåringene Kam McLeod og Bryer Schmegelsky. Deres familier hadde ikke hørt fra dem på flere dager, og de to barndomsvennene ble raskt meldt savnet etter de makabre funnene i den kanadiske ødemarka.

Så tok saken en sjokkvending. Politiet mente de tre drapene kunne ha en sammenheng, og at de to tenåringene som skal ha kjørt den utbrente campingbilen fortsatt var i live. Det ledet dem til en spektakulær klappjakt Canada på tvers.

Onsdag kveld kom nyheten om at liket av to unge menn ble funnet i tett buskas i provinsen Manitoba sentralt i Canada - over 3000 kilometer unna der de to australske turistene ble funnet drept.

Den intense menneskejakten har ført til frykt i flere deler av Canadas bebodde ødemark, og har fått verdens øyne rettet mot seg. I løpet av de siste to ukene er mer enn 11 000 kvadratkilometer gjennomsøkt i provinsen. Det tilsvarer et område større enn Rogaland fylke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer