Den stjålne sykkelen lå på Finn.no. Og politiet ble med på handelen

Sylskarpt bilde avslørte salgskvinne.

FANT SIN EGEN SYKKEL: Og politiet ble med på sykkeleierens gjenkjøp. Illustrasjonsfotyo: NTB Scanpix.
FANT SIN EGEN SYKKEL: Og politiet ble med på sykkeleierens gjenkjøp. Illustrasjonsfotyo: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag var sykkelen borte da eieren skulle hente den der han hadde parkert den i Åkebergveien nær politihuset i Oslo.

Mandag dukket sykkeleieren opp på det samme politihuset og ba om politiets hjelp til å «kjøpe» igjen sykkelen, som han selv hadde betalt 4 000 kroner for.

Sykkelen hadde han sett til salgs med bilde på Finn.no. Bildet var så godt at rammenummeret var lesbart.

Og eieren kunne vise kvittering til politiet med nettopp rammenummeret som bevis på at det var hans sykkel.

Han hadde gjort avtale med selgeren på Finn.no om å møtes i Kjølberggata for handel. Og han ville gjerne ha med politiet.

- Det er ikke så ofte at politiet blir med på slike oppdrag. Eieren må i slike tilfeller først kunne dokumentere sykkelens virkelige eier. Det kunne mannen i dette tilfellet, og dermed ble en patrulje med, sier operasjonsleder Line Scott i Oslo-politiet til Dagbladet mandag kveld.

Kvinne var selger

På avtalt kjøpested ventet sykkelen og en kvinne i 30-åra, som ble pågrepet av politiet. Sykkelen fikk rett eier igjen, og selgeren fra Finn.no blir avhørt av politiet.

Har så Finn.no noe juridisk ansvar for at tyvgods blir lagt ut for salg?

Leder for handelsportalens avdeling for forbrukertrygghet, Geir Petter Gjesen, svarer:

- Nei, det er ingen lover som gir oss noe ansvar i så måte. Men vi vil at alt går riktig for seg, og derfor har vi en egen sikkerhetsavdeling og har lagd råd til forbrukere.

Forhåndsbetaling

De vanligste problemsakene er ren svindel, der kunder forhåndsbetaler uten at det kommer nå. For tilfeller med forhåndsbetaling, jobber vi med å gjeninnføre en ny løsning der pengene er i sikkerhet til kjøper har bekreftet at varen eller tjenesten er mottatt, sier Gjesen til Dagbladet.

Om saker à la den stjålne sykkelen, anbefaler trygghetssjefen å ta et søk på Finn.no for å sjekke om stjålne saker legges ut der.

- Ellers er det lurt å melde fra både til politiet og oss. Mellom oss og politiet går det spørsmål begge veier, sier Geir Petter Gjessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer