Den store arktiske togdrømmen

Klimaendringer skal bli Kirkenes lykke. En gigantisk havn planlegges, og det jobbes for å få bygget en jernbane til Rovaniemi. Drømmen er å bli Europas port til Asia.

VERDENS NORDLIGSTE: - Her på flatene i det finske Lappland skal jernbanen fra Kirkenes til Rovaniemi bygges, sier ordfører Rune G. Rafaelsen. Han er overbevist om at dette er en mulighet Finnmark og Norge ikke har råd til å la gå fra seg. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
VERDENS NORDLIGSTE: - Her på flatene i det finske Lappland skal jernbanen fra Kirkenes til Rovaniemi bygges, sier ordfører Rune G. Rafaelsen. Han er overbevist om at dette er en mulighet Finnmark og Norge ikke har råd til å la gå fra seg. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer