Den store dommeren

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nina Karin Monsen – det er jenta si!

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel kommer subbende. Svetten driver, ansiktet koker, øynene gløder.

– Den dama gir begrepet agurktid nye dimensjoner. Akkurat idet avisredaksjonene har tatt fram de gamle reportasjene om sjøormer, solskinn og jordbær, slår hun til. Til sak mot staten for å bli kvitt den nye ekteskapsloven. Det smaker av hetetokter og solstikk. Soldronning Nina Karin svikter ikke: Staten, det er meg!

– Du mener hun har noe for seg?

– Hun er filosof, ikke sant? En glassklar logiker. Hvis homofile får lov til å gifte seg, slår det tilbake på alle heteroene som benytter samme lov. Hva er ekteskapet deres verdt? Det blir redusert til en et kuriøst innslag i en homoparade.

– Jeg visste ikke at du var gift, Smergel?

– Jeg var tett innpå en gang. Med en viss Hjørdis fra Hurum. Men nok om det. Poenget er at Nina Karin Monsen er for veik. Ekteskapsloven er bare én av statens mange forbrytelser mot menneskeheten. Vi må få flere saker. Staten må dynges ned i anmeldelser. Tenk bare på ytringsfriheten! Den tillater jo kreti og pleti å si hva de mener. Det er aldeles uutholdelig. Tenk på alt det våset folk lirer av seg. Alle idiotene som slenger rundt seg med det rene dill.

– Er du imot ytringsfriheten?

– Den slår tilbake på alle oss kloke, streite mennesker, vi som har de riktige tankene og sier sannheten. Hva er den verdt, så lenge det mikses sammen med alt tøvet fra folk med all verdens legninger og meninger? Jeg går til sak.

– Mot staten, du også?

– Her gjelder det å smi mens hjernen er varm. Får vi ikke gjennomslag, går vi videre. Til domstolen i Haag, til FN – og enda høyere.

– Hvor da?

– Jeg har snakket med Monsen. Hun har mer på lur i skapet. Hun kommer til å anke helt til topps.

– Høyere enn høystrett, Haag og FN?

– Domstolen over alle domstoler, bladfyk. Den ytterste dag, ikke sant. Hvem tror du sitter ved høyrehånda til den største av alle dommere? Sammen med St. Peter og gutta? Vent og se. Jeg sier ikke mer.