Den store familiefesten

SKAUGUM (Dagbladet): Her er det historiske familiebildet etter forlovelsen mellom kronprins Haakon og Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble drømmeparet feiret i flere timer. Bare den aller nærmeste familien var til stede på feiringen av kjærligheten mellom askepott fra Kristiansand og drømmeprinsen. Ved 19.30-tida i går kveld benket de 15 gjestene seg til bords i den gedigne spisesalen på Skaugum. Mette-Marits sønn, Marius (3), kom rett fra fjellet med pappa, og fikk servert en spesiallaget meny.

Hedersgjestene var selvsagt de nyforlovede, men også fredagens bursdagsbarn, Mette-Marits mamma, ble gjort stas på.

Mette-Marit strålte

Mette-Marits søsken og deres ektefeller var ikke med på de offisielle forlovelsesbildene som ble tatt før middagen i går kveld. En opplagt og strålende Mette-Marit stilte i en svart, ermeløs knekort kjole som var overdrysset med paljetter. Kristiansand-jenta hadde en lilla blomst i håret og et enkelt smykke rundt halsen. Mette-Marit har vært på Skaugum flere ganger, men aldri sammen med hele sin nærmeste familie. Prinsesse Märtha Louise dro rett fra verdensmesterskapet i rullestoldans til barndomshjemmet i Asker.

- Jeg tror det blir veldig hyggelig, sa prinsessen til Dagbladet før hun kjørte av gårde til Skaugum. Prinsessen skal bare ha møtt en av Mette-Marits søsken før middagen i går kveld.

Drømmehelga

For Mette-Marits mamma, bankfunksjonæren Marit Tjessem, ble det en helg hun aldri hadde drømt om. Fredag fridde drømmeprinsen til yngstejenta. Det skjedde samme dag som mamma Marit fylte 63 år. Mette-Marits pappa, Sven Olaf Høiby, kom til Oslo og deretter Skaugum i går formiddag. Det samme gjorde Marit Tjessems ektemann, Rolf Berntsen. Også de gledet seg til middagen, da Dagbladet snakket med dem tidligere i helga.

For Mette-Marit fortonet helga seg som en eneste lang fest, men allerede i dag blir hun innhentet av hverdagen. Det er ventet at Mette-Marit vil fortsette studiene allerede denne uka. Kronprinsen skal som vanlig møte i UD, der han tar aspirantkurs.

Flytter inn

Kronprins Haakon og Mette-Marit kommer etter hvert til å flytte inn på Skaugum. Gårdens historie går tilbake til middelalderen. I 1968 fikk kronprins Harald og kronprinsesse Sonja gården i bryllupsgave. Siden da har de bodd der.

Utenom bildene som ble tatt i går kveld, finnes det ingen andre offisielle bilder fra den historiske middagen på Skaugum. Skaugum er en «oase» for de kongelige. Hjemmet i Asker er et av de få stedene kongefamilien kan være helt private mennesker. Mette-Marits søsken Espen Bjarte Høiby med ektefellen Hege Skatvig Høiby, Per Høiby med ektefellen Wenke Lindal Høiby og Kristin Høiby Bjørnøy med ektefellen Per Olav Bjørnøy var også til stede på Skaugum i går kveld.

LYKKELIG FAMILIE: Her er drømmeparet sammen med Mette-Marits foreldre Marit Tjessem og Sven O. Høiby til venstre. Kong Harald og dronning Sonja til høyre.
LYKKELIGE: I går ble drømmeparet feiret i flere timer.