Den store innvandrerquizen

Hva er myter og hva er sant? Ta quizen her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uka la Statistisk Sentralbyrå fram en stor undersøkelse om ti innvandrergrupper i Norge. Den avdekker store forskjeller mellom gruppene når det gjelder alt fra familieforhold til arbeidsmarkedet.

Rapporten tar for seg innvandrere fra Pakistan, Vietnam, Irak, Bosnia-Hercegovina, Somalia, Iran, Tyrkia, Sri Lanka, Serbia og Montenegro og Chile.

Dagbladet.no har laget 68 spørsmål fra den 90 sider lange rapporten: Hvor mange av de 5200 gifte pakistanske kvinnene har norsk ektefelle? Hvor mange kvinner som er født i Norge av vietnamesiske foreldre tar høyere utdannelse? Hvor mange prosent av de bosniske innvandrerne bor i Oslo? Og hvor mange barn får kvinner fra Iran i snitt?

Et lite tips før du tar quizen: Det er viktig å tenke på hvor lenge de forskjellige innvandrergruppene har bodd i Norge. I tillegg er både kulturell, politisk og religiøs bakgrunn med på å skille gruppene fra hverandre.

Her er quizen. Fasiten får du etter å ha besvart spørsmålene.

Lykke til!

GA BLAFFEN: Iram Haq (t.h.) og Anita Uberoi ga blaffen i konvensjonene og stilte opp i Khalid Hussains film, «Import/Eksport». Hussain brukte måneder på å finne noen som ville spille en pakistansk jente som kysser en norsk gutt på film. Svært få pakistanske kvinner er gift med norske menn.