Den store klasefest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den store klasefesten er nylig avsluttet. Gahr Støre & hans mannskap var godt fornøyde med at nesten alle undertegnet en avtale om forbud mot bruk av klasebomber. Godt, men dessverre: det holder ikke når de store og krigførende nasjoner avstår.

Og, nå rykker det i svarpennen: ja, men et sted må vi begynne/dette vil bevege de andre/de store. Sikkert, men når de gamle klasebombene er historie, vil det være nye og mer sofistikerte bomber på vei mot noen unger langt unna oss. Dette er krigens vesen.

Forresten, det er fortsatt ikke kommet gode strategier – fra generaler, utenriksministere, NUPI eller hauker – om hvordan NATO og FN skal organisere seg mot den aller nyeste formen for meningsløs krigføring. Den som foregår i luksushotellenes minibarslagmark.

En idé er at alle verdens luksushoteller bombes tilbake til herberger. Av USA? Nei, av forfatter Herman Willis som leder Telemark Høyfjellshotellbataljon der geriljakelnere rykker ut med charterfly sponset av Mossad.

Vel, vi skal ikke være slemmere enn en middels norsk småby, fordi det er faktisk et par ting i disse førjulstider som savnes, blant annet ekte ribbefjernsyn.

Hvorfor har ikke TV 2 fortsatt suksessen fra «Skal vi danse?» med «Skal vi lage sprø svor?» Det kan da ikke bare være denne svisketufs, og en god medisterkollega, som sitter i telefonen og snakker svorfag, mens vi ser web-tv hvordan svineribbe blir til knasende kunst? Mens vi venter på ribbenytt oppfordres lesende mennesker til å følge med Bærum Rotary. Cluben fikk 250 000 kroner av Bærum kommune for å reise et Nansen-monument. Nå viser det seg at bæringene har vært skrubbsultne og tørste. Det er svidd av i underkant av 100 000 kroner på dansk mat og akevitt.

Nansens hjem på Lysaker utenfor Oslo kalles Polhøgda. Rotarygjengen gir den et stappmett ansikt.