Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den store kollisjonsdagen

I løpet av fem timer var det hele åtte trafikkuhell i Oslo i dag. - Dette er mye, sier Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt er det sjelden så mange trafikkulykker i Oslo.

- Dette er helt klart uvanlig mange, men dersom det er glatt kan det hende at det smeller så ofte, sier operasjonsleder Kjell Bjerklund til Dagbladet.no.

Oslogatene har i dag stort sett vært tørre, så bilistene kan ikke skylde på glattisen.

- Vi har vært plaget av lav sol, så det kan nok ha spilt inn i noen av ulykkene. Det er nok ikke så mange som har solbrillene klare nå på vinteren. Når veiene også, som i dag, er støvete og tørre, går det nok også litt fortere enn det burde, sier Bjerklund.

Her er ulykkeslista:

09.36: En narkotikapåvirket sjåfør av en lastebil, kom utenfor veibanen på E18 ut av Oslo. Han får en sleng på bilen, men får den inn på veien igjen. Der får han en ny skrens og smeller inn i en annen lastebil. Sjåføren fikk ingen synlige skader, men ble sendt til Ullevål sykehus for en sjekk. Sjåføren var påvirket av narkotika og mistet lappen på stedet. Føreren av den andre lastebilen ble ikke skadd.

10.41: I en rundkjøring på Alnabru får sjåføren av en Ford pickup problemer med å bremse, og kjører inn i en Mercedes. Begge sjåførene ble lettere skadd.

10.50: En 84 år gammel mann kjørte inn i noen garasjeporter på Manglerud. Han ble ikke skadd, men garasjene fikk skader.

11.46: Politiet hadde mistanke om at en bil var stjålet, og jaktet på den. Både tjenestebilen og den jagede bilen fikk skader i sammenstøtet på Ellingsrud. To personer ble pågrepet etter ulykken.

12.01: En 83 år gammel kvinne ble påkjørt i en fotgjengerovergang på Røa. Hun fikk et kutt i hodet, men ble ikke alvorlig skadd. Sjåføren var ikke påvirket, og samtykket i beslaget av førerkortet.

12.10: En lastebil med tilhenger kjørte inn i baken på en personbil i Ekebergtunnelen. Føreren av personbilen hadde nakkesmerter etter ulykken og kan ha fått en wiplash.

12.41: Under Bispelokket på E18 kjørte en lastebil inn i to-tre personbiler. Lastebilsjåføren ble kjørt til sjekk, og også personene i bilene sjekkes for wiplash-skader.

14.21: På E6 inn mot Oslo havnet en bil på taket. Det var seks personer i bilen, deriblant et barn. Alle ble sendt til Ullevål sykehus, men skadeomfanget er uvisst.

Hele Norges coronakart