Mange er siktet for seksuelle overgrep:

Den store overgrepsetterforskningen i Bergen: - Skal ha chattet med andre om overgrep mot egne barn

Vest politidistrikt har brukt store ressurser på å etterforske seksuelle overgrep mot barn gjennom «det mørke nettet», en kryptert del av internett.

DET MØRKE NETTET: 51 personer er involvert i nettverk som har forgreininger over hele landet. Beslaget er så langt på 150 terabyte, og er et av de største beslagene i norsk historie. - Det mørke nettet er et sted der overgripere uforstyrret kan dele sin interesse for barn, sier etterforskningsleder Hilde Reikerås. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Etter mange måneders etterforskning med store ressurser er politiet i Bergen nå klare for å røpe noe av det de har funnet. Under en pressekonferanse som starter i politihuset klokka 1400, vil det komme fram at et stort antall personer er siktet for seksuelle krenkelser mot barn.

Det skal ha skjedd ved at de mistenkte har lastet ned barnepornografisk materiale fra «det mørke nettet» der IP-adressene til serverne er skjulte.

Overgrep mot egne barn

NRK skriver at bare i Vest politidistrikt er 20 personer involvert og at flere saker er sendt til andre politidistrikt.

En mann i slutten av 30-åra skal ha chattet om overgrep mot sine egne barn, og avtalt med en annen å gjøre overgrep, skriver NRK.

Statskanalen melder blant de 20 personene er en AP-politiker siktet for seksuelle overgrep gjort over nettet. Han har sagt fra seg alle verv.

Funn hos en mann i Sogn og Fjordane, førte til en pågripelse av en Frp-politiker på Østlandet. Han var tidligere stortingspolitiker.

Erkjente skyld

Denne uka har en 24 år gammel mann stått tiltalt i Bergen tingrett for seksuelle overgrep mot tre jenter under 16 år og for å ha kommunisert med 18 jenter og gutter om seksuelle forhold over nettet. Saken har gått for lukkede dører, blant annet av hensyn til etterforskningen i parallelle saker. Tiltalte har erkjent straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer