Den store ulykkesdagen

Til sammen er to personer drept og ti skadd i bilulykker på Østlandet i dag. Såpeglatt føre og kjedekollisjon i Liertunellen er årsaken til de tragiske trafikkulykkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne og en mann omkom i en front mot front-kollisjon mellom en lastebil og en personbil på riksvei 4 i Nittedal i Akershus i formiddag.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at årsaken til ulykken er at lastebilen kom over i feil kjørefelt da den skulle passere en bil som svingte inn på en sidevei, opplyser vaktsjef Per Martin Ødegård i Romerike politidistrikt til NTB.

De omkomne var fører og passasjer i personbilen. Politiet hadde ved 14-tiden torsdag ikke identifisert de omkomne, men alt tyder i følge politiet på at det dreier seg om et eldre par.

E18 hjemsøkt av ulykker

Den første ulykken skjedde ved 10.20-tiden på E18 i Liertunnelen. Føreren av en personbil i sørgående kjørefelt mot Drammen mistet kontrollen over bilen, som havnet i tunnelveggen.

- Det var to personer i bilen, og begge måtte klippes løs av vraket. Utrolig nok slapp begge uskadd fra ulykken, og kunne dra videre uten legebehandling, sier lensmannsbetjent Annar Hansen ved Lier lensmannskontor.

Føreforholdene på E18 var på ulykkestidspunktet skumle. En glatt og iset veibane var dekket av nysnø, og politiet tror dette medvirket til ulykken. Da den første ulykken skjedde, var det allerede bestemt å redusere farten på veistrekningen ved å sette ut skilt som varslet redusert fart. Men så langt kom aldri politiet.

- Mens vi var i ferd med å sette ut skiltene, kom to personbiler, et vogntog og en buss kjørende. De måtte bremse på grunn av ulykken i tunnelen, og resultatet ble en kjedekollisjon. Bussen kom på tvers, og bussjåføren ble en av dem som fikk de kraftigste skadene, forteller Hansen.

Sykestue

Politiet slo alarm, og de fleste ambulansene i området ble dirigert til ulykkesstedet. Leger som kom til opprettet en provisorisk sykestue på en veikro, hvor de tok seg av de skadde.

- Noen av de skadde ble sendt til sykehus, men flesteparten kunne dra videre etter å ha blitt sjekket av legene på veikroa, sier lensmannsbetjenten.

Politiet oppfordrer folk til å vise ekstra varsomhet på det glatte vinterføret.

- Veibanen er såpeglatt, men det er det ikke så lett å oppdage under snødekket. Fredag er det meldt mer snø, og det gjør ikke situasjonen bedre. Derfor bør folk redusere farten og tenke på at det er bedre å komme fram noen minutter senere enn å komme ut for en ulykke, sier Annar Hansen.

(NTB)