UTTALTE SEG:  Paven er i dag i Portugal. Her er han avbildet på flyet. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
UTTALTE SEG: Paven er i dag i Portugal. Her er han avbildet på flyet. Foto: REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

- Den største trusselen mot kirken kommer innenfra

Pave Benedikt om seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den romersk-katolske kirken har et stort behov for å «lære seg tilgivelse og forstå nødvendigheten av rettferdighet», sa den katolske kirkens 83 år gamle overhode da han tirsdag ankom Lisboa for et fire dager langt besøk i Portugal. — Kirkens tilgivelse kan ikke erstatte ofrenes behov for rettferdighet når det gjelder seksuelt misbruk av mindreårige, framholdt paven, før han fortsatte: — Den største trusselen mot kirken kommer fra synd innenfra, ikke fra fiender utenfra.
Harde beskyldninger Uttalelsene er de sterkeste som paven hittil har kommet med om pedofiliskandalen, som de siste månedene har rystet den katolske kirken i dens innerste. Både paven selv og Vatikanet er beskyldt for å ha beskyttet prester som har misbrukt mindreårige seksuelt, mot straffeforfølgelse i både USA og en rekke europeiske land. Skandalen har ført til at flere biskoper, blant annet i Irland og Tyskland, har gått av.

Overskygget I tillegg har skandalen overskygget forberedelsene til pavens lenge planlagte besøk til Portugal, der 80 prosent av befolkningen regner seg som katolikker. Tirsdag ble paven møtt på flyplassen utenfor Lisboa av Portugals president Anibal Cavaco Silva og hans kone Maria. Titusenvis av festkledde portugisere hadde stilt opp langs innfartsåren til Lisboa for å vinke til paven, som tok seg fram de åtte kilometerne i sin tradisjonelle pavemobil.

(NTB)