DØDE I DAG: Den strandede hvalen, som strandet i Vejlefjorden i Danmark to ganger, døde i dag. Foto: EPA/SCANPIX
DØDE I DAG: Den strandede hvalen, som strandet i Vejlefjorden i Danmark to ganger, døde i dag. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

Den strandede hvalen døde i dag

Eksperter stakk en finger i hvaløyet - fikk ingen reaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Finnhvalen, som har fått navnet Hvalborg, som strandet to ganger på to dager i Vejljefjorden i Danmark, døde i dag, skriver BT.dk.

Ifølge dyrlege Trine Hammer Jensen fra Det Veterinære Institut ved DTU i Århus, er det vanskelig å fastslå dødstidspunkt, men da hun i dag stakk fingeren i øyet på dyret, fikk hun ingen reaksjon.

- Den hadde ingen krefter, og den var nok svært syk da den først svømte inn i fjorden, sier dyrlegen til avisa.

Det var onsdag at finnhvalen først strandet. Fredag ettermiddag kom den seg løs igjen, men den svømte bare lenger inn i fjorden for så å sette seg fast igjen. Da ga hvalekspertene opp håpet om at den 15 meter lange hvalen skulle overleve.

Å stikke fingeren i øyet til dyret, er standardprosdyre for å sjekke om en hval har gått bort.

- Vi sjekker hvalens blunkerefleks. Vi stikker simpelthen en finger i øyet på den. Det var overhodet ingen reaksjon. Den er steindø, sier hvaleskpert Peter Teglberg Madsen til avisa.

INGEN REAKSJON: Finnhvalen Hvalborg reagerte ikke da veterinærer stakk en finger i øyet på den. Hvalen ble erklært død på stedet. Foto: AP/Benny F. Nielsen/SCANPIX
INGEN REAKSJON: Finnhvalen Hvalborg reagerte ikke da veterinærer stakk en finger i øyet på den. Hvalen ble erklært død på stedet. Foto: AP/Benny F. Nielsen/SCANPIX Vis mer