Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den svenske brøytebilen skulle bare over til Norge for å snu. Det ble dyrt

- Bilen var nesten fem tonn for tung og to meter for bred.

STOPP: Sjåføren krysset Svinesundsbrua. Det angret han nok på, da Vegvesenet vinket ham inn til kontroll. Foto: NTB Scanpix
STOPP: Sjåføren krysset Svinesundsbrua. Det angret han nok på, da Vegvesenet vinket ham inn til kontroll. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke akkurat dagligdags dette. Sjåføren hadde både for tung last og for bred bil, sier fagleder Øyvind Grotterød i Statens vegvesen til Dagbladet.

Episoden han snakker om skjedde ved Svinesund onsdag. Den svenske sjåføren var i full gang med å brøyte og salte E6 i Sverige, men måtte over til Norge da han skulle snu.

Turen over grensa endte imidlertid ikke helt etter planen, da Vegvesenet vinket ham inn til kontroll.

Det var nettstedet Anlegg og Transport som først omtalte saken.

- Vi må bare følge reglene

Den svenske bilen viste seg nemlig å være nesten fem tonn for tung og to meter bredere enn det føreren hadde dispensasjon for i Norge.

- Dette er selvsagt en svært beklagelig sak. Vi jobber med trafikksikkerhet, og det samme gjør brøytemannskapene. Men vi må bare følge reglene, og da endte det med et forelegg på 18 650 kroner, forteller Grotterød.

I tillegg til forelegget fikk svensken et gebyr på 8000 kroner for ikke å ha bombrikke som var gyldig her til lands.

Håper på endringer

Faglederen håper nå det vil bli endringer i de norske reglene, etter det han beskriver som en uheldig episode. Han har tro på at det ganske snart vil bli en løsning som gjør at føreren i alle fall slipper å oppleve lignende hendelser på norsk side igjen.

- Jeg tror ikke det går mange dager før norske og svenske myndigheter setter seg ned og tar en prat nå, og sørger for at vi får en slags dispensasjon i slike tilfeller. Sjåføren sier han ikke lenger vil kjøre over Svinesundsbrua, noe som i så fall betyr at den ikke blir brøyta eller salta. Det vil selvsagt ikke være bra, sier Grotterød.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!