MØTTE IKKE TIL JOBB ... PÅ 14 ÅR: En ansatt i Falu kommune fikk lønn i 14 år uten å være på jobb. Her er kommunehuset i Falun. Foto: Google Street View
MØTTE IKKE TIL JOBB ... PÅ 14 ÅR: En ansatt i Falu kommune fikk lønn i 14 år uten å være på jobb. Her er kommunehuset i Falun. Foto: Google Street ViewVis mer

Den svenske mannen fikk lønn i 14 år uten å være på jobb, men en telefon avslørte alt

Mistenkt for å ha svindlet kommunen for 4,2 millioner kroner.

Det var etter sommeren at de ansatte i Falu kommune i Sverige begynte å klø seg i hodet. Alle skulle få nye telefoner fra arbeidsplassen, men en telefon ble ikke hentet ut.

Etter å ha nøstet litt opp i dette oppdaget kommunen at den aktuelle mannen ikke hadde satt sin fot på jobb på 14 år. I den samme perioden hadde han mottatt lønn. Det skriver SVT Dalarna.

Han hadde heller ikke vært sykmeldt i den aktuelle perioden, men lederen for mannens avdeling hadde godkjent lønnsutbetalingene. Denne avdelingslederen var en av mannens foreldre.

De to er nå mistenkt for å ha svindlet kommunen for 4,2 millioner svenske kroner, og politiet har igangsatt en omfattende etterforskning for å finne ut eksakt hvordan dette gikk til.

- Etterforskningen går framover, og to personer er mistenkt i saken. Vi kommer neppe til å bli ferdige med etterforskningen i 2018, men kommer til å fortsette neste år, sier politiadvokat Kristofer Magnusson til Dina Pengar.

Han avviser samtidig at flere personer er involvert i saken på nåværende tidspunkt, men forteller at flere ansatte i kommunen har blitt innkalt som vitner.

Expressen har foreløpig ikke kommet i kontakt med advokatene til de mistenkte.