Den svenske ministeren delte bord med høyreekstreme og sammenliknet israelere med nazister: - Han er en antisemitt, punktum

Politisk storm rundt boligminister Mehmet Kaplan i Sverige.

MED HØYREEKSTREME:  På torsdag avslørte svenske Expressen at Kaplan, som er fra det svenske Miljöpartiet, deltok i en middag med den høyreekstreme organisasjonen De grå ulver, en tyrkisk nasjonalistisk ungdomsorganisasjon. Her er Kaplan lengst høyre i bildet. Nærmest i bildet, fra venstre, er Ilhan Senturk, leder av De grå ulvene, og Barbaros Leylani, tidligere nestleder for det Tyrkiske riksforbundet. Foto: Expressen
MED HØYREEKSTREME: På torsdag avslørte svenske Expressen at Kaplan, som er fra det svenske Miljöpartiet, deltok i en middag med den høyreekstreme organisasjonen De grå ulver, en tyrkisk nasjonalistisk ungdomsorganisasjon. Her er Kaplan lengst høyre i bildet. Nærmest i bildet, fra venstre, er Ilhan Senturk, leder av De grå ulvene, og Barbaros Leylani, tidligere nestleder for det Tyrkiske riksforbundet. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er politisk storm rundt Sveriges boligminister Mehmet Kaplan etter en rekke avsløringer denne uka.

På torsdag avslørte svenske Expressen at Kaplan, som er fra det svenske Miljöpartiet, deltok i en middag med den høyreekstreme organisasjonen De grå ulver, en tyrkisk nasjonalistisk ungdomsorganisasjon.

Kaplan, som tidligere har fått kritikk for omgang med antisemitter og islamister, er nå hardt presset.

På søndag økte presset enda litt mer.

Sammenliknet israelere med nazister Svenska Dagbladet avslører nemlig at han i 2009, under et møte om islamofobi, sammenliknet israelernes behandling av palestinerne med Nazi-Tysklands behandling av jøder på 1930-tallet. Det hele ble fanget på video, og har nå nådd den svenske offentligheten.

- Under Nazi-Tysklands hets på 1930-tallet håndterte man mennesker som ble sett på som avvikende, slik at de hele tiden måtte forsvare hvorfor de levde som de gjorde, sier Kaplan i videoen, og utdyper:

- Det som er interessant, og som jeg skal komme tilbake til, er at israelere i dag behandler palestinere veldig likt som slik man behandlet jøder på det tyske 1930-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer