Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den svenske regjeringen i krisemøte om ubåt-jakten

Det melder Expressen.

I KRISEMØTE:Den svenske regjeringen, her med statsminster Stefan Löfven, møttes i dag for å bli orientert om den pågående militæraksjonen i Stockholm. REUTERS/Janerik Henriksson/TT News Agency
I KRISEMØTE:Den svenske regjeringen, her med statsminster Stefan Löfven, møttes i dag for å bli orientert om den pågående militæraksjonen i Stockholm. REUTERS/Janerik Henriksson/TT News Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske regjeringen, inkludert statsminister Stefan Löfven, møttes i ettermiddag i sitt hovedkvarter Rosenbad, skriver Expressen.

Der ble regjeringen informert av forsvarsminister Peter Hultqvist (S) om den pågående ubåt-jakten i den svenske skjærgården, opplyser visestatsminister Åsa Romson til avisa.

- Vi har blitt informert om den operasjonen som har pågått, sier Romson til avisa.

Ubåt-jakt Jakten på den mystiske og fremmede undersjøiske aktiviteten utenfor Stockholm fortsetter i dag for full styrke. Fortsatt er det ikke bekreftet at det er en russisk ubåt som er blitt observert i Stockholms skjærgård. Men det spekuleres imidlertid høylytt om mulig russisk undervannsaktivitet i svensk farvann.

- Det er flere fartøyer i området. På kort tid har vi sett fem svensk marinefartøy på omtrent like mange minutter. Det pågår dykkeaktivitet i området, sier Ralf Lofstad,  Dagbladets reporter som befinner seg i Sandön utenfor den svenske hovedstaden.

I går trappet svenskene opp søket etter den mulige russiske undervannsaktiviteten. Svenske myndigheter sier de har sikre kilder på at det skal ha blitt observert en «menneskeskapt objekt» i skjærgården fredag.

Mystisk moderskip Blant indikasjonene på mulig russisk aktivitet, er et usedvanlig adferdsmønster hos den russisk-eide oljetankeren «NS Concord» som kan brukes som «moderskip» for miniubåter. Båten har knapt beveget seg de siste dagene, noe som er merkelig for en så stor tanker, før den tilsynelatende skrudde av sitt samband og AIS-responder, og forlot området utenfor Stockholms skjærgård da det ble kjent at vitner skal ha observert aktivitet i havet ved Stockholm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling