Den syriske 5-åringen satt i stua da skytingen startet

Faren flyktet over grensa for å redde ham.

FLAKS: Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Den syriske gutten hadde flaks, da han ble skutt i halsen. Foto: Sykehuset
FLAKS: Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Den syriske gutten hadde flaks, da han ble skutt i halsen. Foto: SykehusetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske hendelsen fant sted i det sørlige Syria for kort tid tilbake. Den fem år gamle gutten var i stua sammen med far da det plutselig brøt ut harde kamper på utsiden.

Faren og guttungen prøvde å søke dekning for kuleregnet, men femåringen ble truffet av et skudd i ansiktet. Da faren så skadene som sønnen var påført, visste han at hans eneste håp var å få sønnen ut av det krigsherjede landet for å få medisinsk behandling, skriver avisa The Daily Telegraph.

- Jeg bestemte meg for å flykte over grensa for å redde livet hans. Alle vet at det er sykehus der, sier faren, som kom seg over grensa til Israel.

- Et mirakel Av hensyn til familiens sikkerhet holdes navn og opplysninger om bosted hemmelig. De frykter represalier fra det syriske regimet for å ha fått medisinsk hjelp i Israel - et land som Syria ser på som en fiendestat.

Etter først å ha fått behandling på et feltsykehus like over grensa til Israel, ble far og sønn overført til Rambam sykehus i Haifa. Der ventet en flere timer lang, risikofylt operasjon for å fjerne kula. Den hadde trengt ned i halsen, bare millimetre fra vitale blodårer.

Doktor Karam, en av kirurgene som opererte, karakteriserer det som et mirakel at guttungen overlevde.

- Kula hadde gått gjennom det venstre kinnet, gjennom munnen på undersiden av tunga og ned i halsen, sier kirurgen.

Harde kamper De siste ukene har det pågått harde kamper i det sørlige Syria, særlig i grenseområdet til Israel. Bakgrunnen er at opprørerne kjemper mot Bashar al-Assads regime for å ta kontrollen over det strategisk viktige Quneitra-området. Opprørerne i området er ledet av al-Nusra-fronten, som har tatt på seg ansvaret for bortføringen av 44 FN-soldater fra Fiji. De ble tatt til fange ved Golanhøydene i august.

Ifølge Det internasjonale Røde Kors har titusener av innbyggere flyktet fra Quneitra til nabobyen Qatana de siste ukene på grunn av den vanskelige humanitære situasjonen.

Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Om lag 1200 har fått medisinsk behandling i Israel.