Den syriske 5-åringen satt i stua da skytingen startet

Faren flyktet over grensa for å redde ham.

FLAKS: Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Den syriske gutten hadde flaks, da han ble skutt i halsen. Foto: Sykehuset
FLAKS: Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Den syriske gutten hadde flaks, da han ble skutt i halsen. Foto: Sykehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den dramatiske hendelsen fant sted i det sørlige Syria for kort tid tilbake. Den fem år gamle gutten var i stua sammen med far da det plutselig brøt ut harde kamper på utsiden.

Faren og guttungen prøvde å søke dekning for kuleregnet, men femåringen ble truffet av et skudd i ansiktet. Da faren så skadene som sønnen var påført, visste han at hans eneste håp var å få sønnen ut av det krigsherjede landet for å få medisinsk behandling, skriver avisa The Daily Telegraph.

- Jeg bestemte meg for å flykte over grensa for å redde livet hans. Alle vet at det er sykehus der, sier faren, som kom seg over grensa til Israel.

- Et mirakel Av hensyn til familiens sikkerhet holdes navn og opplysninger om bosted hemmelig. De frykter represalier fra det syriske regimet for å ha fått medisinsk hjelp i Israel - et land som Syria ser på som en fiendestat.

Etter først å ha fått behandling på et feltsykehus like over grensa til Israel, ble far og sønn overført til Rambam sykehus i Haifa. Der ventet en flere timer lang, risikofylt operasjon for å fjerne kula. Den hadde trengt ned i halsen, bare millimetre fra vitale blodårer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer