Onsdag valgte Syrias nasjonalråd, som er en eksilkoalisjon av flere opposisjonsgrupper som ønsker å velte president Bashar al-Assad, Hadi el-Bahra som ny leder. Det melder koalisjonen selv på sin Facebook-profi Foto: AFP \/ Nicholas KAMM / NTB Scanpix
Onsdag valgte Syrias nasjonalråd, som er en eksilkoalisjon av flere opposisjonsgrupper som ønsker å velte president Bashar al-Assad, Hadi el-Bahra som ny leder. Det melder koalisjonen selv på sin Facebook-profi Foto: AFP \/ Nicholas KAMM / NTB ScanpixVis mer

Den syriske opposisjonen valgte ny leder

Hadi el-Bahra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istanbul (NTB-AFP): Onsdag valgte Syrias nasjonalråd, som er en eksilkoalisjon av flere opposisjonsgrupper som ønsker å velte president Bashar al-Assad, Hadi el-Bahra som ny leder. Det melder koalisjonen selv på sin Facebook-profil.

Bahra fikk 62 stemmer, 21 stemmer flere enn sin nærmeste rival Mowafaq Nayrabiyeh. Han etterfølger Ahmad Jarba, som ikke kom i dialog med det syriske regimet til tross for to samlinger i Genève.

Den nye lederens fremste oppgave blir å holde kampen mot Assad i live, samt å stanse fremgangen til opprørsgruppa ISIL. (©NTB)