Den terrormistenkte Mutar Muthanna Majid er pågrepet i en politiaksjon i Västerbotten

Det bekrefter Säpo på sin hjemmeside.

 PÅGREPET:  Mutar Muthanna Majid er antatt medlem av terrorgruppa IS. Han er nå pågrepet i Sverige. Foto: Expressen
PÅGREPET: Mutar Muthanna Majid er antatt medlem av terrorgruppa IS. Han er nå pågrepet i Sverige. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrormistenkte Mutar Muthanna Majid er pågrepet i en politiaksjon i Västerbotten, bekrefter Det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo.

- Torsdag ettermiddag gjennomførte sikkerhetspolitiet et tilslag og pågrep den mistenkte. Pågripelsen var kontrollert, og det planlegges nå avhør av den pågrepne, skriver Säpo på sin hjemmeside.

Avisa Aftonbladet har vært i kontakt med en person som var vitne til politiaksjonen.


- Jeg talte elleve politibiler og en som så ut til å være fra spesialstyrken. Det var også politi med hjelmer og skuddsikre vester, forteller vitne til avisa.

Säpo vil ikke bekrefte hvor i Sverige pågripelsen skjedde, men flere medier skriver at mannen ble pågrepet i Boliden, et tettsted nordvest for Skellefteå i Västerbotten nordøst i Sverige.

Majid ble ettersøkt av Säpo onsdag på grunn av mistanker om at han hadde planer om å gjennomføre et terrorangrep i Europa.

Han er irakisk statsborger, men var bosatt i Sverige før han reiste til Syria for å krige for ekstremistgruppen IS i Syria, ifølge svenske medier.

Politidirektoratet i Norge opplyste tidligere i dag at alle politidistrikt var varslet om å være oppmerksomme på mannen.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram