Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den terrormistenkte som ble drept i Brussel, bodde i Sverige

Skutt og drept i antiterroraksjon på tirsdag.

TERRORMISTENKT:  Fransk og belgisk politi aksjonerte tirsdag mot en leilighet i bydelen Forest i Brussel. En person ble drept i aksjonen. Mannen skal ifølge Sky News ha bodd i Sverige tidligere. Foto: EPA/LAURENT DUBRULE/NTB Scanpix
TERRORMISTENKT: Fransk og belgisk politi aksjonerte tirsdag mot en leilighet i bydelen Forest i Brussel. En person ble drept i aksjonen. Mannen skal ifølge Sky News ha bodd i Sverige tidligere. Foto: EPA/LAURENT DUBRULE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mistenkte terroristen som ble skutt og drept av belgisk politi tirsdag, har tidligere bodd i Sverige, melder Sky News.

TV-kanalen henviser til et dokument som den har fått via en kilde i ekstremistgruppa IS. Dokumentet sier mannen bodde i Sverige, er gift og meldte seg frivillig til å være selvmordsbomber.

Funnet med IS-flagg Mannen som ble drept i politiaksjonen i Brussel, er identifisert som en 35 år gammel algerisk statsborger som oppholdt seg i Belgia uten visum. Ifølge Sky News har 35-åringen vært i Syria.

Han ble funnet med et IS-flagg, en Kalasjnikov-rifle og en bok som inneholder «ekstremistlitteratur», opplyste påtalemyndighetens talsmann Thierry Werts på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Fire politimenn ble såret i aksjonen, men ble onsdag utskrevet fra sykehus.

Jakten på terrormistenkte Aksjonen var en av mange som belgisk politi har utført siden før jul og knyttes til politiets arbeid i kjølvannet av terrorangrepet i Paris i november. Franske myndigheter bekreftet tirsdag at fransk politi var involvert i aksjonen.

Saleh Abdeslam er den eneste av de antatte gjerningspersonene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot. Myndighetene varsler at aksjonene mot terrormistenkte personer fortsetter.

- Politiaksjoner og etterforskningsskritt er pågående og kommer ganske sikkert til å fortsette de neste timene og dagene som kommer. Trusselen eksisterer fortsatt, sa statsminister Charles Michel til fjernsynskanalen RTL før pressekonferansen onsdag.

Verken belgisk påtalemyndighet eller det svenske sikkerhetspolitiet Säpo vil bekrefte opplysningen fra Sky News.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart