Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den tidligere CIA-sjefen kan bli tiltalt for å ha lekket opplysninger til elskerinnen

Sa opp i 2012.

ANBEFALER TILTALE: FBI og påtalemyndigheten i USA anbefaler at det tas ut tiltale mot tidligere general og CIA-sjef David Petraeus for å ha lekket klassifiserte opplysninger til en elskerinne. Foto: AP Photo/Cliff Owen/NTB Scanpix
ANBEFALER TILTALE: FBI og påtalemyndigheten i USA anbefaler at det tas ut tiltale mot tidligere general og CIA-sjef David Petraeus for å ha lekket klassifiserte opplysninger til en elskerinne. Foto: AP Photo/Cliff Owen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI og påtalemyndigheten i USA anbefaler at det tas ut tiltale mot tidligere general og CIA-sjef David Petraeus for å ha lekket klassifiserte opplysninger til en elskerinne.

New York Times skriver at justisdepartementets etterforskning fokuserer på om Petraeus ga Paula Broadwell, en offiser som var i gang med å skrive biografien om ham, tilgang til hans epostkonto i CIA og annen klassifisert informasjon.

Det blir dermed justisminister Eric Holders oppgave å bestemme om han vil ta ut tiltale mot Petraeus, som i 2012 sa opp stillingen som CIA-direktør da affæren med Broadwell ble kjent.

Foruten å ha vært direktør for CIA var Petraeus i sin tid en av USAs mest framtredende generaler. Han hadde blant annet vært øverstkommanderende for amerikanske styrker både i Irak og i Afghanistan.

New York Times skriver at Petraeus avviser at han ga Broadwell hemmelig informasjon, og at han derfor ikke er interessert i å inngå en avtale med påtalemyndigheten for å få lavere straff.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.