Den tidligere marinejegeren Bjørn (83) døde i fallskjermulykken: – En legende

Søndag ettermiddag døde den tidligere marine- og spesialjegeren Bjørn Arvid Bjørnø (83) i en ulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg.

DØDE: Det var Bjørn Arvid Bjørnø (83) som mistet livet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg søndag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
DØDE: Det var Bjørn Arvid Bjørnø (83) som mistet livet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg søndag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet bekrefter mandag at det var 83 år gamle Bjørn Arvid Bjørnø fra Horten som omkom i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass søndag.

Navnet frigis i overensstemmelse med de pårørende.

Bjørnø, som ifølge VG hadde vært en nøkkelmann i de norske spesialstyrkene med fartstid som marine- og spesialjeger, var et medlem av Tønsberg Fallskjermklubb. Klubben uttrykker stor sorg over hans død:

– Det er med stor sorg at vi mottok meldingen om at ulykken vi hadde her på Jarlsberg tidligere i dag fikk det verst tenkelige utfallet. Vi har mistet et kjært og langvarig medlem i klubben og han kommer til å bli dypt savnet. Akkurat nå går våre tanker til hans ektefelle og øvrig familie, skriver klubben på Facebook.

– En legende

Ifølge VG var Bjørnø en av de første i Norge som tok fallskjermsertifikat. Det gjorde han i regi av Hørens jegerskole på Trandum i 1962. Bjørnøs første fallskjermhopp ble gjennomført 15. oktober samme år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer