<strong>DØDE:</strong> Det var Bjørn Arvid Bjørnø (83) som mistet livet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg søndag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
DØDE: Det var Bjørn Arvid Bjørnø (83) som mistet livet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg søndag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere marinejegeren Bjørn (83) døde i fallskjermulykken: – En legende

Søndag ettermiddag døde den tidligere marine- og spesialjegeren Bjørn Arvid Bjørnø (83) i en ulykke på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet bekrefter mandag at det var 83 år gamle Bjørn Arvid Bjørnø fra Horten som omkom i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass søndag.

Navnet frigis i overensstemmelse med de pårørende.

Bjørnø, som ifølge VG hadde vært en nøkkelmann i de norske spesialstyrkene med fartstid som marine- og spesialjeger, var et medlem av Tønsberg Fallskjermklubb. Klubben uttrykker stor sorg over hans død:

– Det er med stor sorg at vi mottok meldingen om at ulykken vi hadde her på Jarlsberg tidligere i dag fikk det verst tenkelige utfallet. Vi har mistet et kjært og langvarig medlem i klubben og han kommer til å bli dypt savnet. Akkurat nå går våre tanker til hans ektefelle og øvrig familie, skriver klubben på Facebook.

– En legende

Ifølge VG var Bjørnø en av de første i Norge som tok fallskjermsertifikat. Det gjorde han i regi av Hørens jegerskole på Trandum i 1962. Bjørnøs første fallskjermhopp ble gjennomført 15. oktober samme år.

Mannen, som ifølge avisa også var kjent under kallenavnet «Bravo Bravo», hadde dermed over 55 års erfaring som fallskjermhopper da han døde søndag kveld.

– Bjørn er både sivilt og militært ansett som en legende. Fallskjermmiljøet er ikke veldig stort og jeg var så heldig å bli kjent med Bjørn. Han var en person som hadde stor respekt hos alle. Alle omtalte han som en bauta, sier Knut Morten Johansen, statssekretær i justisdepartementet, utdannet fallskjerminstruktør og mangeårig bekjent av Bjørnø til VG.

– Erfaren hopper

Det var klokka 14.42 i går at nødetatene fikk melding om en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass.

<strong>OPPKALT ETTER SEG:</strong> Bjørn Bjørnø ble i 2010 avbildet ved den nye RIB-en til Forsvarets spesialkommando, som ble oppkalt etter nettopp Bjørnø. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret
OPPKALT ETTER SEG: Bjørn Bjørnø ble i 2010 avbildet ved den nye RIB-en til Forsvarets spesialkommando, som ble oppkalt etter nettopp Bjørnø. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret Vis mer

Først opplyste politiet om at mannen var alvorlig skadet. Bjørnø ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Vestfold, men klokka 16.45 meldte politiet at mannen hadde omkommet.

– Mannen er en erfaren hopper, som under flygende skjerm traff bakken hardt. Vi vet hva som har skjedd, men ikke årsaken til at det skjedde, sa fagsjef for fallskjerm i Norges Luftsportforbund, Jan Erik Wang, til NTB i går.

Ifølge Tønsbergs Blad kommer Wang til å etablere en granskingskommisjon for å finne ut av hva som gikk galt.

Mannen var medlem av Tønsberg Fallskjermklubb. Klubben kommer til å holde en minnestund for mannen på Jarlsberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer