Den tidligere NAV-sjefen om sparkingen: - Jeg fikk ingen signaler

Beholder millionlønna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i formiddag sprakk nyheten om at Joakim Lystad er ferdig som direktør i NAV

Ikke lenge etter kom det en pressemelding på regjerings hjemmeside der det ble klart at Robert Eriksson ikke var fornøyd med NAV-ledelsen.

Ingen signaler NAV-direktør Joakim Lystad fikk beskjed om å fratre allerede før påske. Det bekreftet Eriksson på pressekonferansen.

Likevel, etter en ubehagelig telefonbeskjed fra statsråd Robert Eriksson før påske, var NAV-direktør Joakim Lystad tilsynelatende i godt humør da han i ettermiddag fortalte Dagbladet om samtalen med Eriksson. Han forteller at han ikke så avskjedigelsen komme.

- Jeg fikk ingen signaler underveis, sier han til Dagbladet.

Selv om han ikke hadde fått noen indikasjoner om at Eriksson var misfornøyd med innsatsen, vil han ikke kritisere statsråden for dette.

- Det er sånn det er i denne typer stillinger. Han ønsker mer endringskraft i NAV og mener at en ny person vil kunne tilføre det. Det må jeg ta til etterretning, sier Lystad.

Beholder millonlønna Lystad blir overført til Arbeids- og sosialdepartementet. Han beholder også lønna si på 1,3 millioner kroner i året i en stilling som spesialrådgiver.

«Han vil beholde stillingens basislønn i gjeldende delkategori. Dette utgjør p.t. kr 1 307 000, og han blir tilbakeført til Hovedtariffavtalen - og innplasseres på det lønnstrinn som tilsvarer dette beløpet», skriver departementet i en epost til Dagbladet.

- Det er noe jeg ser fram til, sier Lystad med et lite smil.

Kjersti Monland tar midlertidig over som direktør inntil ansettelsesprosessen er komplett. Hun sier at hun ikke trengte lang betenkningstid før hun sa, men at hun ikke vet hvor lenge hun blir sittende.

- Som Joakim har sagt hadde han en telefonsamtale med statsråden før påske. Jeg fikk vite om det like etter det, men hvor lenge jeg blir har jeg ikke fått noen perspektiver på ennå, sier hun til Dagbladet.