Den tidligere presidenten slipper med husarrest etter å ha blitt dømt for «terrorisme»

Bemerket internasjonalt.

HUSARREST: Maldivenes første demokratisk valgte president slipper med husarrest etter at han tidligere i år ble dømt til 13 års fengsel for «terrorisme». Foto: AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARA/FILES/NTB Scanpix
HUSARREST: Maldivenes første demokratisk valgte president slipper med husarrest etter at han tidligere i år ble dømt til 13 års fengsel for «terrorisme». Foto: AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARA/FILES/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Maldivenes første demokratisk valgte president slipper med husarrest etter at han tidligere i år ble dømt til 13 års fengsel for «terrorisme».

Mohamed Nasheed ble i mars kjent skyldig i terrorisme for å ha beordret militæret til å pågripe en dommer da han ennå var president i 2012.

Fredag opplyste Nasheeds advokat at ekspresidenten slipper å sone i fengsel, men isteden får sone resten av dommen på 13 år i husarrest.

Maldivene har vært gjennom tre turbulente år siden Nasheed i 2012 ifølge dommen beordret at en dommer skulle pågripes for korrupsjon.

I februar i år ble Nasheed frikjent for handlingen, men kort tid etter ble ekspresidenten igjen pågrepet og terrorsiktet, noe som utløste voldsomme demonstrasjoner i hovedstaden Male samt internasjonale protester.

Dommen på 13 års fengsel falt i mars, men fredag ble det altså kjent at Nasheed slipper med husarrest.

Nasheed gjorde seg bemerket internasjonalt for sin kampanje for å få fram hvilken skjebne som venter små øynasjoner som Maldivene når klimaendringene for alvor gjør seg gjeldende.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer