SJOKKET: Den pensjonerte politimannen Øyvind Nordgaren (62) var nærmeste leder til Eirik Jensen fra 2001 til 2011 i Oslo-politiet og kunne ikke tro hva som skjedde da hans nære kollega ble arrestert i februar i fjor. De tilbrakte en uke sammen på hemmelig sted da Jensen ble løslatt fra varetekt i mai i fjor. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SJOKKET: Den pensjonerte politimannen Øyvind Nordgaren (62) var nærmeste leder til Eirik Jensen fra 2001 til 2011 i Oslo-politiet og kunne ikke tro hva som skjedde da hans nære kollega ble arrestert i februar i fjor. De tilbrakte en uke sammen på hemmelig sted da Jensen ble løslatt fra varetekt i mai i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Den tidligere sjefen til Eirik Jensen forteller om sitt livs største sjokk som politimann

- At han skal ha medvirket til narkotikaforbrytelser er for meg personlig en helt umulig tanke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommeren 2001 ble Øyvind Nordgaren (62) avsnittsleder for det som ble kalt Etterretningsseksjonen i Oslo politidistrikt. Der jobbet også Eirik Jensen. De ble nære kolleger.

- Jeg var hans nærmeste sjef fram til april 2011. Jeg opplevde tidlig at han var en utradisjonell politimann som viste at han hadde et stort nettverk og god kontakt med kriminelle personer. Det var en stor fordel i løsningen av en rekke kompliserte saker. Han har helt eksepsjonelle evner, helt outstanding. Mange mener han har vært uryddig og kontroversiell. Jeg er helt uenig, sier Nordgaren til Dagbladet.

25. februar i fjor ble politioverbetjent Jensen pågrepet og siktet for grov korrupsjon av Spesialenheten for politisaker. Den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen (48) har forklart at han siden 90-tallet har smuglet «tonnevis» med hasj til Norge, og at Jensen har hjulpet ham med innførselen mot millionbetaling. I oktober i fjor ble Jensen siktet for medvirkning til narkotikaforbrytelser. Han nekter straffskyld.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn