Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den tidligere voldtektsdømte TV-danseren hevder britisk offer finner på ny voldtekt

Voldtektstiltalt TV-danser (37) forklarer seg i dag.

HEVDER FORNÆRMEDE LJUGER: Den 37 år gamle voldtektstiltalte TV-danseren nekter straffskyld og hevder den britiske fornærmede var den som inviterte til seksuell omgang, men at han avviste henne. Foto: Dagbladet
HEVDER FORNÆRMEDE LJUGER: Den 37 år gamle voldtektstiltalte TV-danseren nekter straffskyld og hevder den britiske fornærmede var den som inviterte til seksuell omgang, men at han avviste henne. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot den 37 år gamle TV-danseren fortsetter i Oslo tingrett i går. Rettsdagen i går gikk i store trekk til første fornærmedes forklaring om den siste voldtekten 37-åringen skal ha begått.

Den britiske tobarnsmora forklarte i retten i går at hun avtalte å bo hos tiltalte i Oslo via Couchsurfing.org i mai fjor. I løpet av den første kvelden på besøk den 29. mai delte de en flaske vin og kvinnen forklarte at hun mistenkte raskt at vina var tuklet med og synes situasjonen hun og hennes to små barn hadde kommet i var bekymringsfull. Hun følte seg raskt svimmel, underlig og klarte snart å ikke bevege seg. Tiltalte tilbø og massere henne og hun turte ikke annet enn å godta det. Hun forsøkte å gjøre motstand, men kroppen lystret ikke og hun ble voldtatt, forklarte hun i retten. HUn anmeldte forholdet dagen etter etter å ha fått bistand fra en hotellresepsjonist. Da hun forklarte seg til politiet, gjenkjente betjentene han umiddelbart.

Mener fornærmede ljuger I dag er det den tiltalte TV-danseren sin tur til å forklare seg om hendelsen. Han nekter straffskyld og har til politiet forklart helt andre historier enn de fornærmede. Han hevder han aldri har møtt flere av de ni voldtekene han nå er tiltalt for. Voldtekten han i dag skal forklare seg som skal ha skjedd bare en måned etter at han i tingretten i fjor ble dømt til fire års fengsel for tre voldtekter.

Han forklarer, som den fornærmede, at hun hadde med seg en flaske vin hun hadde med seg som takk for at de fikk bo hos dem. Der ender også enigheten om hva som skjedde den kvelden.

Tiltalte sitter i vitneboksen midt i rettssalen og forklarer seg velartikulert om hva han mener skjedde.

Han hevder det var kvinnen som etter hvert kom med seksuelle framtoninger og at det var han som forsøkte å stanse framstøtene.

- Jeg sa at dette ikke var greit og noe sånt som om at jeg nettopp hadde vært i en overgrepssak og at dette ikke passer seg, sier 37-åringen i retten.

Da skal kvinnen ha forlatt rommet og gått og lagt seg, hevder han.

Den fornærmede kvinnen sitter og lytter og noterer ivrig på et ark foran seg når han hører tiltaltes forklaring.

Tiltaltes forklarer at familien dro og at han ikke hørte noe før politiet kom på døra.

- Det er en annen historie, sier han.

- Masserte aldri Som i går har tiltalte på seg en v-genser over en hvit skjorte, men i dag er den blå genseren byttet ut med en grå.

Tiltalte får nå spørsmål fra medaktor i saken, politiadvokat Andreas Strand. Han konfronterer tiltalte med at tiltalte i sin couchsurfer-profil skriver at han har en romkamerat, men at han i virkeligheten på hendelsestidspunktet ikke hadde noe kvinnelig samboer i leiligheten sin.

- Det burde jeg kanskje ikke hatt der, sier han.

Han blir konfrontert med at vinen skal ha vært tuklet med og hva han sa i avhør med politiet.

- Det tenker jeg er løgn. Jeg blir irritert over det, det skjer ikke. Det eneste jeg kan putte i drinken hennes som jeg vet man kan bruke er rohypnol. Hvis man skal føle seg rar, er det ikke det? Det er tingen man skal bruke. Alle pillene jeg bruker, er uåpnet, sa han til politiet og anmodet de om å sjekke vinen de hadde drukket.

Han sier han aldri har brukt rohypnol.

Han hevder videre at det aldri ble gjennomført noe massasje eller at det ble benyttet olje, slik fornærmede mener.

Aktor konfronterer tiltalte med at det ble funnet en flaske med massasjeolje på stuebordet der de hadde vært.

- Ønsker du å kommentere dette? spør aktor.

- Nei, svarer 37-åringen.

Aktor spør om han er sexavhengig.

- Ja, jeg kan vel si at jeg er glad i sex og har hatt mange samleier. Jeg har ikke fått noe diagnose på det, men da legen spurte om det kunne være en avhengighet, sa jeg ja. Jeg har nok oppført meg som en rundbrenner i miljøene jeg har vært i, sier han.

- Må ha lest om meg på nettet Har du noe tanker om hvorfor hun anmelder deg?

- Nå skal ikke jeg spekulere. Men det har vært andre hendelser som har skjedd, i media og på Facebook. Hvorfor hun har anmeldt meg finner man vel mer ut av i denne prosedyren, sier han.

Han sier han mener kvinnen har fabrikkert en hendelse etter at hun må ha lest om han i mediene eller på nettet.

Han er fast bestemt på at kvinnen må ha lest om han og hørt om sakene mot ham via nettet og sosiale medier, men politiet konfronterer han med at fornærmede kjente han med artistnavnet hans og ikke hans egentlige navn.

En polititekniker skal senere vitne om hva som finnes på nettet når man googler mannens artistnavn på det tidspunktet kvinnen  var i kontakt med han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media