Den tredje mann

Navn: Kjetil Rekdal Alder: 32 Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bestefaren var postbestyrer, sauebonde og mangeårig KrF-ordfører i Vestnes i Romsdal. Barnebarnet er straks i ferd med å ende opp som manager i den, rett nok noe fallerte, bohemklubben Vålerenga. Hvis tankreder Fredriksen får det som han vil. Og det gjør han. For sjarmtrollet fra Etterstad kjøpte seg opp til 38 prosent i Vålerenga Fotball ASA. Og stiller et ultimatum om at Kjetil Rekdal skal være øverste sportslige leder i klubbens elitedel.

Dermed blir Rekdal den tredje mann. Hans inntreden vil ikke bare medføre en degradering av trener Tom Nordlie, men også gjøre arbeidsoppgavene til den nyansatte Kenneth Rosén mindre tydelige.

Kjetil Rekdal kom helt fra Berlin til Vallebrakka i fjor vår. Fristet av sportslige løfter og økonomiske betingelser skulle den mangeårige utenlandsproffen berge sin egen landslagsplass foran fotball-VM og dessuten redde Vålerenga fra nedrykk. Ingen av forsettene lyktes.

VIF-manageren in spe var landslagets pokerkonge i mange år. Gambleren Rekdal får bruk for både flaks og strategiske evner innen maktkunst om han skal lykkes i å skape sportslig framgang i det som påstås å være Oslos eneste fotballklubb med sjel. Kulturforskjellen mellom nordvestlandske beitemarker og sigarettsneipene på Sotahjørnet veies i noen grad opp ved at Rekdal spiller enarmet banditt i Vålerenga-sjappa i Oslo sentrum. Dessuten trives han i VIF-miljøet, sier han selv. Og ser store muligheter i klubben hvis bare eliten for alvor kan skilles fra bredden.

Noen betydelig humørspreder er han ikke, men publikum husker ham for noen gylne øyeblikk: volleyskuddet som utliknet Englands ledelse på Wembley i 1992, scoringen mot Mexico i USA-VM i 1994 og straffesparket mot Brasil i VM-98.

Han har to barn med sin Reidun, som kommer fra samme distrikt. Som romsdalinger flest er han svoren patriot. Og selv om han har kranglet mye med Molde Fotballklubb, har han etter sigende kjøpt boligtomt i hjemtraktene. Før eller seinere blir hans velkjente replikk sann for godt: Han Rekdal kommer alltid tilbake.